Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op Poliswijzer.nl helpen we jou ook te besparen op je (zorg)verzekering!
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Zorgverzekeringen vergelijken

Atleten vrezen zika virus op Olympische spelen

door Tony Duchenne Leestijd: 2 minuten

zika virusDe Olympische Spelen in Brazilië staan voor de deur. Van 5 augustus tot 21 augustus 2016 strijden de beste atleten van de wereld in Rio de Janeiro om de zo begeerde medailles. Toch blijven enkele topatleten liever thuis. Ze zijn bang voor het zikavirus. Ben jij van plan om wel naar de Spelen af te reizen, dan heb je vast al een vaccinatie achter de rug. Wist je dat zorgverzekeraars deze vaccinatie geheel of gedeeltelijk vergoeden uit de aanvullende verzekering? 

Voorkomen is beter dan genezen

Het is te begrijpen dat sporters en toeristen geen risico nemen en dus niet naar Rio vertrekken. Tegen het zikavirus is nog geen medicijn beschikbaar. Uiteraard wil je daarom voorkomen dat je het virus oploopt. Toch is het risico op een besmetting laag volgens het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu, omdat het winter is in Brazilië. De beste bescherming is thuisblijven en vanaf de bank naar de Olympische Spelen kijken. Reis je toch af naar Brazilië of naar een ander Zuid-Amerikaans land, bereid je dan goed voor. Op de website van de GGD vind je bijvoorbeeld welke inentingen er nodig zijn om ziektes als gele- en zika koorts te voorkomen in Brazilie.

zika virus

Vaccinatie vergoed door zorgverzekering

zika virusVeel zorgverzekeraars vergoeden zo'n vaccinatie geheel of gedeeltelijk uit hun aanvullende verzekeringen. In ons vaccinatie overzicht kun je zien wat de vergoedingen per zorgverzekeraar zijn. Heb je de inenting inmiddels zelf betaald en kom je er nu achter dat je recht hebt op een vergoeding? Dan kun je de factuur van de vaccinatie en het consult opsturen naar je zorgverzekeraar. Je krijgt dan het door jouw betaalde bedrag geheel of gedeeltelijk terug conform de polisvoorwaarden van je verzekering.

Lees alles over het zikavirus en de Olympische en Paralympische Spelen 2016 op RIVM

Deel dit artikel op:


Tony Duchenne
Tony Duchenne Gediplomeerd expert in verzekeringen

Als Product Owner verzekeringen ben ik verantwoordelijk voor de kwaliteit van het vergelijken op Poliswijzer.nl. Belangrijk voor mij hierbij is de vertaalslag, zodat jij als bezoeker eenvoudig uitgelegd krijgt waar het bij verzekeringen allemaal om gaat. Te vaak hoor ik geluiden als ‘we zien door de bomen het bos niet meer’. Mijn missie is dan ook duidelijkheid en eenvoud te brengen in de wirwar aan polissen. Daarnaast ben ik Wft-gediplomeerd Adviseur Zorg- en Schadeverzekeringen zodat ik jou deskundig kan adviseren welke verzekering, naast een lage maandpremie, ook nog goede voorwaarden heeft.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 468
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie