Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.

Azivo wordt Menzis – Is dit goed nieuws voor de verzekerden?

door Juul Dijkhuis Leestijd: 3 minuten

Azivo-samen-met-Menzis.jpgAzivo wordt Menzis. Dit klinkt als een overname, maar het verhaal is anders. Azivo was namelijk al 8 jaar onderdeel van Menzis. Alle verzekerden van Azivo krijgen eind dit jaar een nieuwe polis, maar dan met de naam Menzis. Wij waren nieuwsgierig naar de verschillen tussen de zorgverzekering en zochten het uit.

Wij hebben verder gekeken dan de naamswijziging, en wat blijkt? De aanvullende verzekeringen van deze verzekeraars wijken sterk af qua tandartskosten en orthodontie. Verzekerden van Azivo die deze dekkingen nodig hebben moeten dus opletten!

Azivo is een kleine zorgverzekeraar die vooral actief is in de regio Den Haag en Zoetermeer. Al 8 jaar zijn ze verbonden met verzekeraar Menzis. Zoals zo vaak in verzekeringsland wordt er gesneden in de kosten door samen te voegen. Nu de officiële goedkeuring door De Nederlandsche Bank binnen is, verdwijnt de naam Azivo per 1 januari 2017. Volgens eigen zeggen blijven ze betrokken bij de regio waar de oorsprong ligt, maar dan via een landelijke verzekeraar.

betere goedkopere zorgverzekering.jpg

Hoe zit het met de verschillen in de polisvoorwaarden?

Uit kostenoverweging samenvoegen is prima, maar wat zijn de gevolgen voor de verzekerden? Wij hebben het onderzocht! Dat klinkt arbeidsintensief, maar met de zorgvergelijker van Poliswijzer.nl is het een kwestie van twee polissen met elkaar vergelijken door twee kruisjes te plaatsen.

De bevindingen:

Wij hebben twee uitgebreide verzekeringspakketten van de twee verzekeraars vergeleken. Het gaat om de:

  • Azivo Basisverzekering + AV TopExtra – Premie: € 174,35
  • Menzis Basis + ExtraVerzorgd 3 + TandVerzorgd 750 – Premie: € 180,60

Uitgaande van de premies van 2016 zijn verzekerden van Azivo met dit uitgebreide pakket € 6,25 per maand meer kwijt bij Menzis. Maar daar blijft het niet bij. De dekking bij Menzis is op meerdere onderdelen ook beperkter. Wij gaan je niet vermoeien met een overzicht van alle verschillen. Een aantal opvallende verschillen gericht op de tandarts en de orthodontie lichten wij toe.

Vergoeding bij de tandarts vanaf 18 jaar:

  • Bij Azivo: 100%, maximaal € 900,- per jaar. (niet alle behandelcodes)
  • Bij Menzis: 80%, maximaal € 750,- per jaar (Voor periodieke controle en probleemgericht consult een vergoeding van 100%)

Orthodontie vanaf 18 jaar:

  • Bij Azivo: 100%, max. € 1.000,- eenmalig
  • 80%, max. € 500,- eenmalig

Voor je tanden en je portemonnee was je dus beter uit bij Azivo. Verzekerden die veel gebruik maken van fysiotherapie, kunnen beter uit zijn bij Menzis. Binnen dit pakket vergoedt Azivo maximaal 27 behandelingen per jaar en Menzis 40. Onze vergelijking heeft betrekking op de dekkingen van 2016. Menzis gaat binnenkort de verzekerden van Azivo informeren over de gevolgen van de wijzigingen per 2017.

Past dit verzekeringspakket bij mij?

Verzekerden die nu nog een zorgpolis hebben bij Azivo krijgen eind dit jaar de nieuwe polis van Menzis. Dit is een goed moment om kritisch te kijken naar de verzekering. Is deze verzekering de beste keuze? Uitgaande van de verschillen kan een andere zorgverzekering beter zijn. Vergelijk het op Poliswijzer.nl. Zodra alle zorgpremies bekend zijn half november kun je kiezen welke zorgverzekering het beste bij jou past.

Deel dit artikel op:

Geactualiseerd: dinsdag 16 november 2021

Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Webredacteur

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 535
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie