Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op Poliswijzer.nl helpen we jou ook te besparen op je (zorg)verzekering!
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Zorgverzekeringen vergelijken

Bespaar tot € 234 met zorgverzekering van dezelfde maatschappij

door Lesley Anker Leestijd: 2 minuten

Alle grote bekende zorgverzekeraars hebben goedkopere labels (prijsvechtersmerk) naar wie je eenvoudig  kunt overstappen. Zo kun je alleen al op de basisverzekering tientjes per maand besparen. Hoe gaat dat in zijn werk?

visvijver-van-verzekeraars-0.png

Landschap van zorgverzekeraars

Wist jij bijvoorbeeld dat de zorgverzekeringen van HEMA onder Menzis vallen? En dat Just een prijsvechtersmerk is van CZ? Zo heeft elke grote zorgverzekeraar een paar kleine zorgverzekeraars onder zich. Deze prijsvechters bevinden zich in hetzelfde pand als het grote moederbedrijf en maken gebruik van dezelfde kennis en ervaringen. Bekijk hier het hele zorglandschap.

Soortgelijke dekking, maar minder premie

De dekking van de basisverzekering wordt door de overheid bepaald en is bij elke zorgverzekeraar gelijk. Zorgverzekeraars bepalen de inhoud van de aanvullende pakketten wel zelf. De aanvullende vergoedingen van zorgverzekeraars die onder hetzelfde concern vallen lijken erg veel op elkaar. Toch verschilt de premie enorm. 

Tevreden over huidige zorgverzekering? Kies voor prijsvechtersmerk

Ben jij tevreden over je huidige zorgverzekeraar, maar wil je toch besparen? Bekijk hier jouw voordeel als je kiest voor een prijsvechtersmerk van jouw vertrouwde zorgverzekeraar. Zo kun je met een overstap van VGZ naar dochteronderneming United Consumers tot wel € 75 per jaar besparen. En bespaar je met een overstap van Zilveren Kruis naar ZieZo van Zilveren Kruis volgend jaar tot € 194. Ben je verzekerd bij ONVZ? Vergelijk deze dan eens met Jaaah, een nieuwe zorgverzekeraar van ONVZ. Hier kun je het meeste voordeel uithalen bij een overstap: tot wel € 234.

Zorgpolis via de mail ontvangen

De voordeligere zorgverzekeraars versturen vaak geen zorgpolis of zorgpas meer per post. Deze kun je in de mail, online of via een eigen app vinden. Dit is goedkoper voor de verzekeraar, waardoor ze een lagere premie kunnen vragen. En het is makkelijker voor de klant. Een fysieke zorgpas is tegenwoordig ook niet meer nodig. 

Kom je er niet helemaal uit tijdens het vergelijken? Bel of app naar 050 – 2111 456 en stel ons je vraag!

Deel dit artikel op:

Geactualiseerd: maandag 8 augustus 2022

Lesley Anker
Lesley Anker Expert in verzekeringen & Communicatiemedewerker

Sinds 2019 ben ik werkzaam als communicatiemedewerker & gediplomeerd adviseur zorg- en schadeverzekeringen bij Poliswijzer.nl. Daardoor kan ik het juiste advies geven over de financiële producten die Poliswijzer.nl aanbiedt. Ik vind het waardevol om mensen verder te helpen en te adviseren. Bijvoorbeeld door moeilijke informatie begrijpelijk te maken. Zodat onze websitebezoekers verzekeringen eenvoudig en eerlijk met elkaar kunnen vergelijken. Het continue verbeteren van de website is dan ook elke dag vaste prik.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 468
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie