Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op Poliswijzer.nl helpen we jou ook te besparen op je (zorg)verzekering!
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Zorgverzekeringen vergelijken

Onvoldoende kennis over zorgverzekeringen bij consument

Leestijd: 2 minuten

Vlak voor de overstap-deadline van 31 december zijn consumenten nog steeds slecht op de hoogte van hun zorgverzekering, meldt de Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie (NPCF). Dit bleek uit de zorgverzekering quiz Word wakker!, waarbij bezoekers op de proef werden gesteld over hun kennis over de zorgverzekering en de dekking op de polis.

Feiten en fabels over zorgverzekeringen

Slechts 4% van de deelnemers had alle elf vragen goed. Dit is op zich geen vreemde uitkomst. De afgelopen tijd is er door consumenten via social media en diverse fora al veel gepost over het oerwoud van de zorg.

Dat zorgverzekeraars iedereen moeten accepteren voor de basisverzekering is inmiddels bij velen bekend. Maar wat er dan precies vanuit de basisverzekering wordt vergoed en door wie dit wordt bepaald, weten maar weinig mensen.

Ook het verschil tussen een natura- en een restitutiepolis is niet duidelijk. Bijna 50 procent van de mensen denkt dat de zorgaanbieder een verzekerde moet vertellen of er wel of geen contract is met een zorgverzekeraar. En dat je terecht kunt bij alle specialisten in het ziekenhuis waarmee een contract is afgesloten door de zorgverzekeraar.

Het oerwoud dat zorg heet

Ruim de helft denkt dat collectieve zorgverzekeringen altijd goedkoper zijn dan individuele. De quiz is een goed initiatief om mensen de weg te wijzen in het poliswoud.

Volgens directeur Wilna Wind van de patiëntenfederatie komt het maar al te vaak voor dat mensen door de bomen het bos niet meer zien en de post van de zorgverzekeraars niet meer openen, waardoor de oude polis gewoon doorloopt. Of dat mensen de polis wel bekijken, maar de weg kwijtraken in de kleine regeltjes van de polis. En hierdoor alles maar bij het oude laten. NPCF noemt dat onverstandig omdat een verkeerde zorgpolis je duur kan komen te staan.

Mocht je ook nog twijfelen, lees dan hier over de drie onmisbare feiten bij het overstappen.

Deel dit artikel op:

Geactualiseerd: donderdag 12 september 2019
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 468
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie