Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Zorgverzekeringen vergelijken

De beste zorgverzekering voor een student

door Juul Dijkhuis Leestijd: 3 minuten

student.jpgAls student heb je waarschijnlijk recht op de maximale zorgtoeslag. De hoogte van jouw toeslag is niet gekoppeld aan de hoogte van de premie. Dus je kunt besparen op de zorgverzekering en toch de maximale zorgtoeslag krijgen. 

De maximale zorgtoeslag komt in 2019 uit op € 99 per maand. Hiermee kun je je basisverzekering net niet betalen, maar met een verhoogd eigen risico kun je met de zorgtoeslag de zorgverzekering wel betalen. Welke zorgverzekering is de beste keuze voor studenten en wat zijn veel gekozen dekkingen?

De goedkoopste zorgverzekering voor studenten?

Een zorgverzekering is verplicht, maar de verplichting geldt alleen maar voor de basisverzekering. Als je toch maar weinig zorg nodig hebt, kun je kiezen voor alleen de basisverzekering. Af en toe een controle bij de tandarts betaal je zelf en ook als je een keer naar de fysiotherapeut moet, draag je de kosten zelf. Het voordeel is een lage zorgpremie. Dit zijn de goedkoopste zorgverzekeringen (met een ruime keuze uit ziekenhuizen).
Zilveren Kruis Ziezo - € 101,95
Univé - € 105,85
Bewuzt - € 105,95

Nog meer besparen met een verhoogd eigen risico 

Je kunt de maandlasten nog verder drukken, namelijk met een vrijwillig eigen risico. Je kunt bij de meeste verzekeraars kiezen voor € 100 tot € 500 extra eigen risico. Kiezen voor € 500 extra levert het grootste voordeel op. De premie komt bij deze keuze lager uit dan de hoogte van de zorgtoeslag. De 3 goedkoopste basisverzekeringen met een eigen risico van € 885 kosten:
Anderzorg - € 83,00
Zilveren Kruis Ziezo - € 83,95
De Friesland Zorgverzekeraar - € 84,75

Zorgverzekering met een beetje tandartsdekking en een beetje fysiotherapie

Je hebt weleens een sportblessure, maar je gaat niet maandelijks twee keer naar de fysio. Je hoeft dus geen zorgverzekering met een vergoeding voor 24 behandelingen. Je komt twee keer per jaar bij de tandarts, dus hoef je geen tandartsverzekering met een ruime vergoeding voor allerlei dure behandelingen. Kies een zorgverzekering met toch een redelijke vergoeding voor deze kosten, maar met nog wel een redelijke premie. Welke zorgverzekeringen zijn iets voor jou?:
•    De Friesland – € 126,20
•    PMA - € 123,50
•    HEMA - € 130,50

Een zorgverzekering met een topdekking in het buitenland

Je reist graag en je wilt geen financiële valkuilen als je in het buitenland medisch iets overkomt. De basisverzekering biedt ook in het buitenland dekking, maar in sommige gevallen draag je een deel van de medische kosten zelf. Dat kun je voorkomen met een zorgverzekering aangevuld met de werelddekking. Wij hebben ook hiervoor een top 3 gemaakt:
•    Anderzorg - € 108,95
•    Besured - € 110,15
•    Promovendum - € 110,15

Heb je andere zorgwensen en benieuwd hoeveel je kunt besparen op de zorgverzekering? Stuur ons een app’je (06-36338337) of bel ons (050-2111456).Wij helpen jou graag bij het samenstellen van de perfecte zorgverzekering. Goed verzekerd zijn hoeft namelijk niet duur te zijn.

Deel dit artikel op:

Geactualiseerd: donderdag 23 februari 2023

Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Webredacteur

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 402
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie