Verzekering vergelijken

Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.

De overstapperiode: wat moet je weten?

door Jeanet Woldring

Ieder jaar vanaf half november worden de nieuwe zorgpremies bekend gemaakt door de zorgverzekeraars. Dat is het startsignaal voor de nieuwe zorgcampagne. Vanaf dat moment kan iedereen overstappen naar een nieuwe zorgverzekering.

NZa-logo.jpgJe kunt je eigen zorgverzekering nog eens tegen het licht houden en kijken of deze nog voldoet aan je wensen. Daarnaast is het door over te stappen mogelijk geld te besparen. Dit advies komt van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa).

Controle op juiste informatie belangrijk

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) kijkt of verzekeraars de juiste informatie geven over nieuwe polissen en of ze iedereen accepteren voor de basisverzekering. Ook houden ze in de gaten of het overstapproces goed verloopt.

Meldpunt

Heb je het vermoeden dat er tijdens de overstapperiode iets misgaat of dat een zorgverzekeraar de regels overtreedt? Dan kun je dit melden bij hun Meldpunt. Bijvoorbeeld wanneer de zorgverzekeraar niet voldoende informatie geeft over de vergoedingen vanuit de basisverzekering. Of wanneer de zorgverzekeraar aangeeft dat het een restitutiepolis betreft, terwijl je niet alle kosten vergoed krijgt van de zorgaanbieder. Zij kunnen actie ondernemen als zorgpartijen zich niet aan de regels houden. Poliswijzer.nl wijst je graag op deze mogelijkheid.

Je kunt je melding aan hun doorgeven via het meldingformulier of bellen met de Informatielijn op 088 - 770 8 770 (lokaal tarief).

Vergelijken loont

De NZa geeft tevens aan dat het zeker kan lonen om te controleren of je huidige polispakket goedkoper wordt aangeboden door een andere verzekeraar. Om het vergelijken makkelijker te maken verplicht de NZa zorgverzekeraars om op hun website een overzicht te geven van de polissen die wat voorwaarden betreft gelijk zijn of sterk op elkaar lijken maar waarbij de premie niet gelijk is.

Geactualiseerd: 22-08-2019

Deel dit artikel op:

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Navigatie