Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.

Dit is dé ideale zorgverzekering voor als je samenwoont

door Juul Dijkhuis Leestijd: 3 minuten

echtpaar-zonder-kinderen-zorgverzekeringJe wilt het liefst een zorgverzekering waarin alleen verzekerd is wat jij nodig hebt. Dat kan gedeeltelijk. Veel aanvullende zorgverzekeringen bieden een ruime vergoeding voor een beugel voor de kinderen en voor andere medische kosten die je toch niet maakt. Welke zorg wil je wel verzekeren en welke zorgverzekering past daar bij?

Wat wil je verzekeren?

De meest noodzakelijke zorgkosten zijn verzekerd in de basisverzekering. De meeste Nederlanders hebben een aanvullende zorgverzekering, maar is het ook echt nodig? Voor behandelingen in het ziekenhuis, medicijnen en de huisarts heb je voldoende aan de basisverzekering. Populaire dekkingen in de aanvullende verzekeringen voor een echtpaar zonder kinderen zijn:
•    Bevallen in het ziekenhuis zonder een medische indicatie
•    Tandartskosten + fysiotherapie
•    Wereldwijde dekking

Kind op komst in 2019? Welke zorgverzekering sluit je af?

Bij een bevalling in het ziekenhuis draag je een deel van de kosten zelf, behalve als er een medische noodzaak is om in het ziekenhuis te bevallen. Ook zonder een medische noodzaak kun je de ziekenhuiskosten volledig meeverzekeren. Hieronder een top 3 van zorgverzekeringen met een volledige vergoeding.
•    United Consumers (VGZ) - € 124,69
•    CZ - € 128,35
•    PMA - € 131,91

Een beetje tandartskosten en fysio meeverzekeren in de zorgverzekering?

Ga je twee keer per jaar naar de tandarts en misschien een keer naar de mondhygiënist? Dan heb je géén tandartsverzekering met een vergoeding van € 500 per jaar nodig in je zorgverzekering. Iets minder kan gerust. Loop je niet bij de fysiotherapeut, maar kun je de noodzaak hiervan ook niet volledig uitsluiten? Verzeker de kosten dan toch maar mee. Wij hebben een top 3 van betaalbare zorgverzekeringen samengesteld met een vergoeding voor tandarts (tot € 250) en fysiotherapie (9 behandelingen of meer).
•    Bewuzt – € 122,57
•    Menzis - € 123,50
•    PMA - € 123,50

Verzeker medische kosten in het buitenland volledig mee

De zorgverzekering biedt een wereldwijde dekking, maar er zijn wel een aantal beperkingen. Als de medische kosten is het buitenland duurder zijn in het buitenland, kan jouw zorgverzekering de buitenlandse rekening maar voor een deel vergoeden. 

Voorbeeld:
Tijdens de vakantie word je opgenomen in het ziekenhuis voor een behandeling. De zorgverzekering biedt dekking. De kosten komen uit op € 1000. Indien dezelfde behandeling in Nederland maar € 750 kost, dreigt het gevaar dat je zelf € 250 moet bijleggen.

Hieronder de goedkoopste basisverzekeringen aangevuld met een 100% wereldwijde dekking:
•    Anderzorg - € 108,95
•    Besured - € 110,15
•    Promovendum - € 110,15

Je kunt zelf de vergelijking aanpassen aan je wensen. Dat doe je met de filters aan de linkerkant van de vergelijker. 

Deel dit artikel op:

Geactualiseerd: dinsdag 25 augustus 2020

Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Webredacteur

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 535
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie