Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op Poliswijzer.nl helpen we jou ook te besparen op je (zorg)verzekering!
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Zorgverzekeringen vergelijken

Dit is dé ideale zorgverzekering voor ouders

door Juul Dijkhuis Leestijd: 3 minuten

gezin-met-twee-kinderen-1.jpgWij weten in hoofdlijnen wat een gezin met twee kinderen aan dekkingen nodig heeft in de zorgverzekering. Met onze kennis van zaken kunnen wij het vergelijken van zorgverzekeringen nog verder vereenvoudigen. Het is echt niet zo moeilijk.

Wat heeft een gezin aan zorg nodig?

Niet alle gezinnen met minderjarige kinderen hebben dezelfde zorg nodig, maar in z’n algemeenheid kun je er wel iets over zeggen. Een belangrijk aandachtspunt is orthodontie (beugel) voor de kinderen. 

Als er plannen zijn voor gezinsuitbreiding, kun je daar beter ook rekening mee houden bij het kiezen van de zorgverzekering voor 2019. Het liefst wil je er ook nog een aantal behandelingen fysiotherapie meeverzekeren. Deze combinatie van dekkingen kan de zorgverzekering duur maken, maar niet als je alle zorgverzekeringen onderling vergelijkt. De premieverschillen zijn namelijk groot.

Welke zorgverzekering biedt een goede dekking voor orthodontie?

In de basisverzekering zit geen vergoeding voor de beugel voor de kinderen. Krijgt één (of meerdere) van de kinderen een beugel of is hij of zij er al mee bezig? Verzeker het dan zeker mee. De verzekerde bedragen genoemd in de zorgverzekering gelden per kind. Er zijn verzekeraars die een wachttijd hanteren. Bij deze verzekeraars betaal je eerst één jaar premie voor de aanvullende dekking en in 2020 heb je pas recht op vergoeding van de kosten. Dat hoeft niet! Wij hebben een top 3 gemaakt van verzekeringen met de beste dekking voor de beugel tegen een redelijke premie:
•    United Consumers (VGZ) - € 130,64
•    Univé - € 131,80
•    Aevitae - € 142,74

Let op! Niet beide partners hoeven orthodontie voor de kinderen mee te verzekeren in de zorgverzekering. Zet de kinderen op de zorgverzekering van de ouder met de meest uitgebreide zorgverzekering. De andere partner hoeft de beugel niet te verzekeren.

Komt er in 2019 gezinsuitbreiding?

Veel kosten rondom de zwangerschap en de bevalling zitten in de basiszorgverzekering, maar niet alles. Wil je in het ziekenhuis bevallen, maar is daar geen medische noodzaak voor? De kosten worden deels vergoed vanuit de basisverzekering, maar je kunt het meeverzekeren in de zorgverzekering. Wij hebben hier een top 3 voor samengesteld:
•    United Consumers (VGZ) - € 124,69
•    CZ - € 128,35
•    PMA - € 131,91

Af en toe naar de fysiotherapeut en tandartskosten meeverzekeren

Onbewust hebben veel Nederlanders 20 of meer behandelingen van de fysiotherapeut meeverzekerd in de zorgverzekering. Zonde, als je het niet echt nodig hebt. Wil je fysiotherapie wel meeverzekeren voor een sportblessure of andere ongemakken? Relatief goedkoop kun je kiezen voor de basisverzekering + minimaal 9 behandelingen van de fysiotherapeut. Wil je ook nog een vergoeding (100% tot € 250) voor de tandartskosten? Wij hebben het weer in een top 3 gegoten:
•    De Friesland – € 126,20
•    PMA - € 123,50
•    HEMA - € 130,50

Wil je een vergoeding voor 9 keer fysiotherapie + tandartskosten tot € 250 en een ruime vergoeding voor de beugel voor de kinderen. Vergelijk het op Poliswijzer.nl.
 

Deel dit artikel op:

Geactualiseerd: maandag 11 september 2023

Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Expert in verzekeringen

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 468
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie