Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 17.30 uur
050 2111 456   Logo WhatsApp
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Zorgverzekeringen vergelijken

Dit kost de Zorgdirect zorgverzekering

door Juul Dijkhuis Leestijd: 2 minuten

Van de verzekeraar Eno heeft HollandZorg de premie één week eerder al bekend gemaakt. Nu is het de beurt aan de andere twee kleine verzekeraars binnen het label, namelijk Salland en Zorgdirect. De verhoging van ZorgDirect valt mee met € 3,60 per maand. De verzekeraar Salland heeft meer extra premie nodig, namelijk € 7 per maand.

Premies basisverzekeringen Salland en ZorgDirect 2020

Eigen risico Premie 2020 Premie 2019 Verschil in € Verschil in %
Salland € 385 € 113,90 € 106,90 + € 7,00 + 6,5%
ZorgDirect € 385 € 128,50 € 124,90 + € 3,60 + 2,9%

Verzekeraar Salland kan niet opnieuw stunten met de premie

Twee jaar geleden was deze regionale verzekeraar nog de grote verrassing met maar liefst een premieverlaging van € 11,45. Vorig jaar moesten ze net als andere verzekeraars de premie verhogen. Toen ging het om een verhoging van € 5,40 en dit jaar komt er nog meer bovenop. Salland is actief in de provincies Gelderland en Overijssel. Inwoners van andere provincies worden doorverwezen naar zorgverzekeraar Zorgdirect.

Zorgdirect houdt de verhoging beperkt vergeleken met vorig jaar

Zorgdirect was vorig jaar een negatieve uitschieter met een verhoging van € 11,40 per maand. Ze hebben de verhoging van de restitutieverzekering nu beperkt weten te houden. 

Deel dit artikel op:

Geactualiseerd: dinsdag 21 april 2020

Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Webredacteur

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 535
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie