Verzekering vergelijken

Ben Woldring
Vragen? Neem contact met ons op.
  • Facebook
  • Twitter

Door je leeftijd duurder uit voor de zorgverzekering?

door Juul Dijkhuis

zorg - gepensioneerde man.jpgTot 1 januari kun je weer de zorgverzekering kiezen voor het jaar 2019. Sommige verzekeraars maken de premie voor de zorgverzekering deels afhankelijk van de leeftijd. Dat mag niet voor de basisverzekering, maar wel voor de aanvullende zorgverzekering. Hoe zit het?

Bij welke grote verzekeraars is de premie afhankelijk van je leeftijd?

Ouderen betalen soms meer voor hun aanvullende zorgverzekering dan jongeren. Bij de term ‘ouderen’ denk je aan gepensioneerden of nog ouder, maar dat is niet altijd het geval. Vanaf 30 jaar kun je al een hogere premie moeten betalen. Zo betaal je voor de aanvullende zorgverzekering van Zilveren Kruis meer wanneer je geen twintiger meer bent. Bij CZ krijg je voor de aanvullende zorgverzekering ‘Jongeren’ een opslag van € 7 per maand vanaf 30 jaar oud. Ook bij VGZ is de premie van de aanvullende verzekering afhankelijk van de leeftijd. Menzis zorg-leeftijd.JPGkent als enige grote verzekeraar geen leeftijdsafhankelijke premie voor volwassenen.

Hoe kun je een hogere premie voorkomen?

Wij kunnen je een opsomming geven van aanvullende zorgverzekeringen waarvoor verzekeraars een hogere premie rekenen vanaf een bepaalde leeftijd, maar het kan eenvoudiger. Ga naar Poliswijzer.nl en vul jouw geboortedatum in. Bij het vergelijken van de zorgverzekering wordt op deze manier al rekening gehouden met hogere premies in verband met jouw leeftijd. Eenvoudiger kunnen wij het niet maken!

Deel dit artikel op:

Juul Dijkhuis

Webredacteur
Juul Dijkhuis
Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Reageren

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Navigatie