Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op Poliswijzer.nl helpen we jou ook te besparen op je (zorg)verzekering!
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Zorgverzekeringen vergelijken

Door je leeftijd duurder uit voor de zorgverzekering?

door Juul Dijkhuis Leestijd: 2 minuten

zorg - gepensioneerde man.jpgTot 1 januari kun je weer de zorgverzekering kiezen voor het jaar 2019. Sommige verzekeraars maken de premie voor de zorgverzekering deels afhankelijk van de leeftijd. Dat mag niet voor de basisverzekering, maar wel voor de aanvullende zorgverzekering. Hoe zit het?

Bij welke grote verzekeraars is de premie afhankelijk van je leeftijd?

Ouderen betalen soms meer voor hun aanvullende zorgverzekering dan jongeren. Bij de term ‘ouderen’ denk je aan gepensioneerden of nog ouder, maar dat is niet altijd het geval. Vanaf 30 jaar kun je al een hogere premie moeten betalen. Zo betaal je voor de aanvullende zorgverzekering van Zilveren Kruis meer wanneer je geen twintiger meer bent. Bij CZ krijg je voor de aanvullende zorgverzekering ‘Jongeren’ een opslag van € 7 per maand vanaf 30 jaar oud. Ook bij VGZ is de premie van de aanvullende verzekering afhankelijk van de leeftijd. Menzis zorg-leeftijd.JPGkent als enige grote verzekeraar geen leeftijdsafhankelijke premie voor volwassenen.

Hoe kun je een hogere premie voorkomen?

Wij kunnen je een opsomming geven van aanvullende zorgverzekeringen waarvoor verzekeraars een hogere premie rekenen vanaf een bepaalde leeftijd, maar het kan eenvoudiger. Ga naar Poliswijzer.nl en vul jouw geboortedatum in. Bij het vergelijken van de zorgverzekering wordt op deze manier al rekening gehouden met hogere premies in verband met jouw leeftijd. Eenvoudiger kunnen wij het niet maken!

Deel dit artikel op:

Geactualiseerd: vrijdag 26 augustus 2022

Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Expert in verzekeringen

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 468
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie