Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op Poliswijzer.nl helpen we jou ook te besparen op je (zorg)verzekering!
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Zorgverzekeringen vergelijken

Eigen risico blijft toch 385 euro; zorgpremie omhoog

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Toch geen verhoging van het eigen risico voor de zorg. Het blijft volgend jaar 385 euro en stijgt dus niet naar 400 euro zoals op Prinsjesdag naar buiten kwam. Tegenover de bevriezing van het eigen risico staat een zorgpremieverhoging van 9 euro extra. 

Zorgpremies stijgt

Het terugdraaien van de verhoging van 15 euro wordt betaald uit een verhoging van de ziektekostenpremies voor iedereen. Dat zou neerkomen op 9 euro extra premie per jaar. Dat komt bovenop de stijging die verzekeraars naar verwachting later dit jaar -uiterlijk 12 november- bekend zullen maken. Het kabinet maakte eerder bekend dat de zorgpremie volgend jaar naar verwachting zo'n 70 euro stijgt. Daar komt die 9 euro dus bovenop.

Zorg-2018-infographic-groot.jpg

Op Prinsjesdag heeft de overheid de wijzigingen bekend gemaakt voor 2018. Voor jou hebben we alle wijzigingen in de zorgverzekering in 2018 op een rij gezet.

Wassen neus: twee stappen vooruit, één achteruit.

Geen verhoging van het eigen risico is goed nieuws voor mensen met een zorgbehoefte die jaarlijks het eigen risico volledig aantikken, zou je denken. Een voordeeltje komt deze mensen toch ook een keer toe. Maar helaas blijkt dit dus slechts een wassen neus. Want de tol voor deze ‘circus-act’ wordt niet alleen betaald uit de eigen zak van de mensen die noodzakelijke zorg nodig hebben, maar uit de zak van iedereen.

Bevriezing eigen risico

Om de verhoging van het eigen risico tegen te houden moest de Tweede Kamer hiervoor een spoedprocedure in gang zetten, vóór 1 oktober. Het is bij wet geregeld dat het eigen risico bij een stijging van de zorgkosten automatisch wordt verhoogd. Lees de brief van informateur Zalm aan minister Schippers.

Op dinsdag 26 september heeft de Tweede Kamer gestemd vóór het wetsvoorstel voor het ongewijzigd laten van het eigen risico. Alleen de fractie DENK stemde tegen. De Eerste Kamer is zonder morren akkoord gegaan met de bevriezing van het eigen risico.

Wijzigingen in de zorgverzekering 2018

N.b. dit bericht was oorspronkelijk op 20 september gepubliceerd, maar door al het geharrewar in de politiek herschreven.

Deel dit artikel op:

Geactualiseerd: donderdag 21 september 2017

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 468
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie