Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Zorgverzekeringen vergelijken

Wat moet je echt weten over de zorgverzekering 2018?

door Tony Duchenne Leestijd: 3 minuten

Nog een paar maanden en de premie voor volgend jaar is weer bekend. Tijd om alles even op een rijtje te zetten. Wat zijn de interessante feiten over de zorgverzekering van 2018?

De resultaten

Ongeveer 1,1 miljoen verzekerden zijn eind vorig jaar overgestapt naar een andere zorgverzekering. Het klinkt veel, maar het valt tegen als je nagaat dat ongeveer 94% van de Nederlanders niet eens de moeite neemt om de zorgverzekering te vergelijken. Wij weten dat ze daarmee veel geld laten liggen. Vooral de kleinere verzekeraars hebben goede zaken gedaan.

De winnaars?

Grote kans dat jij een zorgverzekering hebt bij een van de vier grote verzekeraars (Zilveren Kruis, CZ, VGZ en Menzis). Liefst 86,5% van de Nederlanders zit bij deze verzekeringsreuzen. Toch is de grote winnaar een kleinere partij.

Welke verzekeraars zijn het meest gegroeid? 

De grootste daler:

Interessante feiten over de zorgverzekering 2018:

  • € 380 is het verschil tussen de duurste en de goedkoopste basisverzekering. Met dat verschil kun je bijna het eigen risico van € 385 betalen;
  • Bij de vier grootste zorgverzekeraars zijn 14,6 miljoen Nederlanders verzekerd;
  • De grootste zorgverzekeraar, Zilveren Kruis, biedt 7 soortgelijke (kloon)polissen aan. Dezelfde dekking maar verschillende premies;
  • 20% van de Nederlanders oriënteert zich voor een nieuwe zorgverzekering en slechts 6% stapt over;
  • De meest loyale verzekerden wonen in Sluis (Zeeland) en Schiermonnikoog: een schamele 2,5% en 2,7% van de verzekerden stapte daar over;
  • 12,6% van de verzekerden kiest een hoger eigen risico. Ze kiezen meestal voor het maximale eigen risico van € 885;
  • Verzekeraars bieden 64.000 collectieve zorgverzekeringen aan. De polissen wekken de illusie dat ze goedkoop zijn. In werkelijkheid is het een sigaar uit eigen doos, zo blijkt uit ons onderzoek

pw-special-besparen-door-te-shoppen-van-zorgverzekering.jpg

Wat kun je met deze informatie?

Het is een feit dat er verschillen zitten in hoe verzekeraars hun polissen aanbieden en tegen welke prijs. Goed kijken naar welke dekking je nodig hebt en daarna alle premies vergelijken kan jou een enorm voordeel opleveren. Dat vooral de kleinere verzekeraars groeien zegt genoeg. Deze partijen bieden een polis aan die net zo goed is als de duurdere varianten (met korting) van de grote verzekeraars, maar dan goedkoper.

Dus ga niet zomaar akkoord met het aanbod van je huidige zorgverzekeraar, maar vergelijk je polis met alle zorgverzekeringen in de markt. Wij weten uit ervaring dat er altijd wel een goedkopere zorgverzekering te vinden is met dezelfde dekking. Vanaf 13 november kun je de zorgverzekering voor het jaar 2019 weer vergelijken en overstappen. Zet nu alvast je wekker! Of stuur ons tegen die tijd een Whatsapp bericht en laat je gratis begeleiden naar een zorgverzekering op maat door één van onze gediplomeerde zorgexperts.

Deel dit artikel op:

Geactualiseerd: maandag 19 december 2022

Tony Duchenne
Tony Duchenne Gediplomeerd adviseur verzekeringen

Als Product Owner verzekeringen ben ik verantwoordelijk voor de kwaliteit van het vergelijken op Poliswijzer.nl. Belangrijk voor mij hierbij is de vertaalslag, zodat jij als bezoeker eenvoudig uitgelegd krijgt waar het bij verzekeringen allemaal om gaat. Te vaak hoor ik geluiden als ‘we zien door de bomen het bos niet meer’. Mijn missie is dan ook duidelijkheid en eenvoud te brengen in de wirwar aan polissen. Daarnaast ben ik Wft-gediplomeerd Adviseur Zorg- en Schadeverzekeringen zodat ik jou deskundig kan adviseren welke verzekering, naast een lage maandpremie, ook nog goede voorwaarden heeft.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 402
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie