Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.

Tandartskosten in 2018? Welke zorgverzekering is de beste keuze?

door Juul Dijkhuis Leestijd: 3 minuten

Ga je alleen voor een (half) jaarlijkse controle naar de tandarts? Deze kosten kun je beter zelf dragen, want met een tandartsverzekering betaal je meestal méér premie dan je vergoed krijgt. Een tandartsverzekering is wel aan te raden als je hoge tandartskosten verwacht in 2018. Welke verzekeraars bieden de voordeligste zorgverzekering inclusief tandartsverzekering?

Heb je een tandartsverzekering nodig? 

Ga je trouw naar de tandarts voor controle en heb je zelden extra behandelingen nodig? Dan loont het meestal niet om een tandartsverzekering af te sluiten. Heb je een minder gezond gebit en verwacht je hoge tandartskosten? Bekijk onderstaande infographic en bepaal welke tandartsverzekering het beste bij je past. Klik op de afbeelding voor een vergroting.

infographic-tandartsverzekering-groot.jpg

Heb je geen idee wat de behandelingen gaan kosten die eraan gaan komen? Je zou je tandarts kunnen vragen. Of je kunt zelf een berekening maken door de tarieven van de verschillende behandelcodes bij elkaar op te tellen. Voor de tandartsbehandelingen gelden namelijk maximale tarieven.

Wanneer krijg je tandartskosten vergoed? 

De basisverzekering dekt alleen de kosten van chirurgische tandheelkundige hulp, röntgenonderzoek en uitneembare kunstgebitten. Voor mensen boven 18 jaar zit de periodieke controle niet in het basispakket. Wil je meer kosten voor de tandarts vergoed krijgen? Dan kun je een aanvullende tandartsverzekering afsluiten. 

Acceptatie voor de aanvullende tandartsverzekering

Zorgverzekeraars accepteren je echter niet zomaar als je hoge kosten verwacht. Ze bepalen zelf de voorwaarden waarop je wordt toegelaten en mogen je dus weigeren. Verwacht je € 1250 aan tandartskosten in 2018? Er is geen enkele verzekeraar die jou voor deze dekking accepteert zonder een beoordeling vooraf. Bij lagere verzekerde bedragen zijn er meerdere verzekeraars die je zondermeer accepteren.

Zoek je de goedkoopste zorgverzekering met de ruimste dekking voor de tandarts?

Wij hebben inzichtelijk gemaakt bij welke zorgverzekeraar je terecht kunt voor de goedkoopste zorgverzekering met de ruimste dekking voor de tandarts. In de Top 5 zijn alleen verzekeraars opgenomen die geen wachttijd hanteren. Wij zijn uitgegaan van de volgende dekkingen:

  • 100% vergoeding tot € 250
  • 100% vergoeding tot € 500. 

Top 5 goedkoopste zorgverzekeringen met € 250 vergoeding voor tandartskosten

Anderzorg.gif Basis + 100% € 250 € 115,50
ditzo 100 px.gif Basis + TandBeter € 117,45
fbto.gif Basis + Tand 250 € 119,05
besured 100.gif Basis + Tandartsverzekering Smile
(100% tot € 350)
€ 121,15
promovendum 100.gif Basis + Tandartsverzekering Smile
(100% tot € 350)
€ 121,15


Top 5 goedkoopste zorgverzekeringen met € 500 vergoeding voor tandartskosten

fbto.gif Basis + Tand 500 € 129,19
Anderzorg.gif Basis + Tand 100% € 500 € 131,95
promovendum 100.gif Ruime Keuze + Tand Royaal € 134,40
deltalloyd-1.jpg Basis + TandenGaaf 100% tot € 500 € 138,39
ohra 100px.gif Basis + TandenGaaf 500 € 139,30

Heb je ook een aanvullende verzekering nodig? Of wil je een andere dekking voor de tandarts? Vergelijk zorgverzekeringen, premies en voorwaarden via Poliswijzer.nl, zodat je goed voorbereid kunt overstappen.

Deel dit artikel op:

Geactualiseerd: vrijdag 5 februari 2021

Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Webredacteur

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 535
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie