Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.

Hoeveel kost een beugel en hoe verzeker je dit?

Krijgt je zoon of dochter volgend jaar een beugel? Zoek dan nu een zorgverzekering met de beste dekking voor orthodontie. Zie het als een investering met een zeer hoog rendement. Je betaalt een paar honderd euro extra voor de aanvullende verzekering en het levert jou tot € 1500 op in 2023.

beugel-poliswijzer-1.png

Hoeveel kost een beugel?

Een beugel kost ongeveer € 2000 tot € 2500 verspreid over 2 à 3 jaar. Het jaar waarin de beugel wordt geplaatst is de klapper, want in het eerste jaar zijn de kosten het hoogst. Ga voor het gemak maar uit van € 1500 aan kosten in het eerste jaar. Voor een paar tientjes extra in de maand kun je je hiervoor verzekeren. Dit levert je een grote kostenbesparing op. Uitgaande van een extra maandpremie van € 25, investeer je (12 x € 25) € 300 en krijg je er € 1500 voor terug. Soms is het voordeel nog groter, want de uitgebreidere dekking biedt wellicht ook nog extra voordelen zoals een uitgebreide tandartskostenverzekering voor de ouder.

Welke vergoedingen geven verzekeraars voor orthodontie?

Wat betreft de vergoeding voor orthodontie (de beugel) kun je een onderverdeling maken tussen zorgverzekeringen, namelijk:

  • Een gedeeltelijke of volledige vergoeding tot een bepaald (laag) bedrag, bijvoorbeeld:
    • 75% tot maximaal € 750
  • Een volledige en ruime vergoeding tot een hoog maximum, mét beperkingen, bijvoorbeeld:
  • Een volledige en ruime vergoeding zónder eisen, bijvoorbeeld:
    • 100% tot maximaal € 1500 zonder wachttijd en toetredingseisen

Volledige en ruime vergoeding zonder toetredingseisen

In het eerste jaar wil je een volledige vergoeding met een minimale dekking van € 1500 voor de beugel. In het tweede jaar kun je de dekking beperken zodat je niet de hoofdprijs betaalt aan premie. De grote vraag is, bij welke zorgverzekeraar moet je zijn? Wij hebben de verzekeraars geselecteerd die een volledige en ruime vergoeding voor orthodontie tot 18 jaar verstrekken waarbij geen sprake is van een wachttijd en je direct wordt geaccepteerd.  

Zorgverzekeraar

Vergoeding

Acceptatie

Premie per maand

logo-unive.png 100% tot maximaal € 1500 Direct € 149,85
logo-vgz.png 100% tot maximaal € 1500 Direct € 151,15
logo-iza.png 100% tot maximaal € 1500 Direct € 163,40

Voorbeeld
Je dochter (11 jaar) is voor een intake bij de orthodontist geweest voor het plaatsen van een beugel. In de planning staat om in februari een beugel aan te meten. Je weet dus dat je volgend jaar hoge kosten kan verwachten voor orthodontie. Je kunt de orthodontist vragen om een prijsopgave, zodat je weet wat jou financieel te wachten staat. Stel, de kosten in het eerste jaar komen volgens de offerte van de orthodontist uit op € 1200. De vergoeding voor een beugel moet je dus zwaar mee laten wegen bij de keuze voor een zorgverzekering.

Conclusie?

Kijk vooruit en schat in welke zorgkosten je volgend jaar waarschijnlijk maakt. Een verkeerde keuze kan je geld kosten, vooral als je zoon of dochter een beugel nodig heeft. Ook het blijven zitten waar je zit is vaak niet verstandig.


Geactualiseerd: donderdag 13 oktober 2022

Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Webredacteur

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Vergelijk en bespaar tot € 535
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie