Zorgverzekering vergelijken

Ben Woldring
Vragen? Neem contact met ons op.
  • Facebook
  • Twitter

Zoon of dochter een beugel nodig? Laat de verzekeraar betalen

orthodontie-kosten.jpgKrijgt je zoon of dochter volgend jaar een beugel? Zoek dan nu een zorgverzekering met de beste dekking voor orthodontie. Zie het als een investering met een zeer hoog rendement. Je betaalt een paar honderd euro extra voor de aanvullende verzekering en het levert jou € 1200 tot € 1500 op in 2019.

Wat kost een beugel?

Een beugel kost ongeveer € 2000 tot € 2500 verspreid over 2 à 3 jaar. Het jaar waarin de beugel wordt geplaatst is de klapper, want in het eerste jaar zijn de kosten het hoogst. Ga voor het gemak maar uit van € 1500 aan kosten in het eerste jaar. Voor een paar tientjes extra in de maand kun je je hiervoor verzekeren. Dit levert je een grote kostenbesparing op. Uitgaande van een extra maandpremie van € 25, investeer je (12 x € 25) € 300 en krijg je er € 1500 voor terug. Soms is het voordeel nog groter, want de uitgebreidere dekking biedt wellicht ook nog extra voordelen zoals een aantal behandelingen fysiotherapie voor jou als ouder en/of een vergoeding voor brillen en contactlenzen.

Welke vergoedingen geven verzekeraars voor orthodontie?

Wat betreft de vergoeding voor orthodontie (de beugel) kun je een onderverdeling maken tussen zorgverzekeringen, namelijk:

  • Een gedeeltelijke of volledige vergoeding tot een bepaald (laag) bedrag, bijvoorbeeld:
    • 75% tot maximaal € 685 of 100% tot maximaal € 750
  • Een volledige en ruime vergoeding tot een hoog maximum, mét beperkingen, bijvoorbeeld:
  • Een volledige en ruime vergoeding zónder eisen, bijvoorbeeld:
    • 100% tot maximaal € 2.000 zonder wachttijd en toetredingseisen

Volledige en ruime vergoeding zonder toetredingseisen

In het eerste jaar wil je een volledige vergoeding met een minimale dekking van € 1500 voor de beugel. In het tweede jaar kun je de dekking beperken zodat je niet de hoofdprijs betaalt aan premie. De grote vraag is, bij welke verzekeraar moet je zijn? Wij hebben de verzekeraars geselecteerd die een volledige en ruime vergoeding voor de beugel verstrekken. Wij hebben ze gerangschikt op prijs. Het gaat om zorgverzekeringen in combinatie met een aanvullende verzekering.

Zorgverzekering

Vergoeding orthodontie

Acceptatie

Premie per maand

unitedconsumers.jpg 100% tot maximaal € 1500 Direct € 130,64
unive 100.gif 100% tot maximaal € 1500 Direct € 131,80
aevitae-vgz.gif 100% tot maximaal € 1500 Direct € 142,74
VGZ.gif 100% tot maximaal € 1500 Direct € 142,74
iza.jpg 100% tot maximaal € 1.500 Direct € 148,95

Voorbeeld
Je dochter (11 jaar) is voor een intake bij de orthodontist geweest voor het plaatsen van een beugel. In de planning staat om in februari een beugel aan te meten. Je weet dus dat je volgend jaar hoge kosten kan verwachten voor orthodontie. Je kunt de orthodontist vragen om een prijsopgave, zodat je weet wat jou financieel te wachten staat. Stel, de kosten in het eerste jaar komen volgens de offerte van de orthodontist uit op € 1200. De vergoeding voor een beugel moet je dus zwaar mee laten wegen bij de keuze voor een zorgverzekering.

Conclusie?

Kijk vooruit en schat in welke zorgkosten je volgend jaar waarschijnlijk maakt. Een verkeerde keuze kan je geld kosten, vooral als je zoon of dochter een beugel nodig heeft. Ook het blijven zitten waar je zit is vaak niet verstandig.

Geactualiseerd: 30-11-2018

Navigatie