Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Zorgverzekeringen vergelijken

Hoogste eigen risico zorgverzekering populair

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

eigen risico Update: Ook in 2018 kan er flink gespaard worden met een verhoogd eigen risico. Bij een verhoogd eigen risico van € 500 is de besparing ongeveer € 200 tot € 250. 

Bij de zorgverzekering voor 2016 kiest bijna een kwart van de overstappers voor het hoogste vrijwillig eigen risico. Dit constateert een financiële vergelijkingssite op basis van aanvragen die consumenten via de website hebben gedaan. Wanneer is het eigen risico verhogen interessant?

Hoogste eigen risico populairder dan in 2015

Hoewel het verplichte eigen risico dit jaar opnieuw is verhoogd (van 375 naar 385 euro), kiezen meer mensen ervoor dit te verhogen met het maximale bedrag van 500 euro. Volgens de onderzoekers kozen in 2015 koos nog maar 16,7 procent van de overstappers hiervoor, dit jaar dus 25 procent. Voor de vrijwillig eigen risico bedragen van 100, 200, 300 en 400 euro schijnen weinig overstappers te kiezen.

Wanneer is het eigen risico verhogen interessant?

Het verhogen van je eigen risico levert je een korting op de premie op. Deze kan oplopen tot 300 euro per jaar bij het maximale eigen risico van 885 euro (385 euro verplicht + 500 euro vrijwillig eigen risico). Zeker als je niet of nauwelijks zorg gebruikt levert dit je een mooie besparing op.

Om te bepalen of je eigen risico verhogen voor jou loont, moet je eerst je verwachte zorgkosten voor het komende jaar in kaart brengen. Kijk hierbij ook naar je zorgkosten van de afgelopen jaren. Verwacht je niet meer aan zorg te besteden dan het verplichte eigen risico van 385 euro, dan is je eigen risico verhogen altijd rendabel.

Houd er wel rekening mee dat je bij onverwachte zorgkosten het gekozen eigen risico zelf moet opbrengen. Je kunt dit deels ondervangen door het bedrag dat je aan korting krijgt op de premie op een spaarrekening te zetten. Zo heb je altijd wat geld achter de hand voor onverwachte zorgkosten.

Passende verzekering met scherpe premie?

Geef in de zorgvergelijker van Poliswijzer.nl aan welk eigen risico je wilt en welke zorg je wilt verzekeren. Wij tonen je direct alle premies die horen bij het door jou gekozen eigen risico. Zo maak je altijd een goede en voordelige keuze!

Deel dit artikel op:

Geactualiseerd: maandag 19 december 2022

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 402
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie