Zorgverzekering vergelijken

Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.

Kan een aanvullende tandartsverzekering in 2021 wel uit?

door Juul Dijkhuis

De meest gekozen aanvullende zorgverzekering is de tandartsverzekering. Zeker als je hoge kosten verwacht bij de tandarts in 2021, is het belangrijk om goed te vergelijken. Er zijn zorgverzekeraars met een uitstekende dekking in de tandartsverzekering, maar met een premie waar je stijl van achterover valt. Dat is niet nodig. Wij hebben de goedkoopste zorgverzekeringen inclusief de tandartskostenverzekering naast elkaar gezet.

tandverzekering.png

Ga je niet vaak naar de tandarts en blijven de kosten waarschijnlijk beperkt tot twee bezoekjes van gemiddeld € 20 per controle? Laat de tandartsverzekering dan achterwege. De premie is namelijk veel hoger dan de kosten. Je gaat uiteraard geen € 200 aan premie betalen voor tandartskosten die ver onder de € 100 blijven. Weet je het niet en sluit je niet uit dat je hogere kosten maakt? Kies dan voor een zorgverzekering achter de hand met een vergoeding tot € 250. 

Hoe verzeker je goedkoop de tandartskosten voor 100% tot € 250?

Zorgverzekeraar

Pakket

Maandpremie

logo-ditzo.png Goede Keuze met Pechvogelhulp + TandBeter  € 126,10
logo-izz.png IZZ Basisverzekering, Variant Bewuzt + Bijzonder Bewust  € 127,40
logo-besured.png Basis Keuze + Tandarts 100% tot € 250,-  € 130,35
logo-promovendum.png Basis Keuze Student + Tandarts 100% tot € 250,-  € 130,35
 cz-direct.png CZdirect + Tand 1 100%  € 132,45

Kan een aanvullende tandartsverzekering uit?

Een aanvullende verzekering met een volledige dekking tot € 250 kan niet uit als je lage kosten maakt. Je kunt zelfs vraagtekens zetten bij de noodzaak om de tandartskosten te verzekeren. Je betaalt namelijk een behoorlijke premie voor de vergoeding door de verzekeraar. Wij laten je zien wat de tandartsverzekering je kost en wat het je oplevert. We gaan hierbij uit van de bovenstaande top 5.

Zorgverzekeraar

Tandpremie per jaar

Maximale vergoeding

Voordeel

 logo-ditzo.png € 195  € 250   € 55
 logo-izz.png € 198  € 250  € 52
 logo-besured.png € 186  € 250   € 64
logo-promovendum.png € 186  € 250  € 64
 cz-direct.png € 186  € 250  € 64

Tip: Sluit alleen een aanvullende tandartsverzekering met een 100% vergoeding af, als je de kosten ook echt verwacht. Je kunt geld besparen door te kiezen voor 75% vergoeding van de tandartskosten tot maximaal € 250 waardoor de premie veel lager wordt. 

Maak zelf een vergelijking op Poliswijzer.nl en bekijk welke zorgverzekering het beste bij jou past in 2021!

Deel dit artikel op:

Juul Dijkhuis

Webredacteur
Juul Dijkhuis
Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Reageren

Google ReCaptcha
Beveiligd met reCAPTCHA Privacy - Voorwaarden

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Navigatie