Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Zorgverzekeringen vergelijken

Menzis en Anderzorg geven inzicht in ziekenhuistarieven

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

anderzorg.gifmenzis.gifWat kost een knieoperatie of bezoekje aan het laboratorium om bloed te prikken? In navolging van CZ geven Menzis en Anderzorg nu ook inzicht in de kosten van ziekenhuisbehandelingen en van onderzoeken zoals bloedprikken, een echo of een röntgenfoto.

Ziekenhuisbehandelingen tot € 885

Het gaat hierbij om ziekenhuisbehandelingen tot € 885, het hoogste vrijwillig eigen risico. En een groot aantal behandelingen op het gebied van eerstelijns diagnostiek: onderzoeken waarvoor de huisarts doorverwijst, zoals een bloedafname, röntgenfoto of echo. Dit zijn de kosten die klanten vaak zelf moeten betalen. Klanten zien de verschillen in prijs tussen de verschillende ziekenhuizen en kunnen zelf een bewuste keuze maken. Zo weten zij weten van tevoren wat ze moeten betalen aan eigen risico en voorkomen financiële verrassingen achteraf. 

Prijs zoeken op behandeling of ziekenhuis

Op de website van Menzis en Anderzorg is het prijsoverzicht te vinden. De behandelingen zijn opgenomen als zogeheten DBC-code (diagnose behandel combinatie). Er kan ook gezocht worden op ziekenhuis of omschrijving. De tarieven gelden overigens nog maar anderhalve maand. Voor 2017 moeten de verzekeraars nog nieuwe tarieven afspreken met de zorgaanbieders. Deze zijn op dit moment nog niet bekend.

Wat is de kwaliteit van een behandeling?

Je kiest een ziekenhuis niet alleen op basis van prijs, maar wilt waarschijnlijk ook meer weten over de kwaliteit van dit ziekenhuis. Daarvoor hebben Menzis en Anderzorg een zogeheten 'Zorgvinder'. Daar vind je voor ziekenhuizen onder meer kwaliteitsgegevens en patiëntervaringen.

Ook kun je voor kwaliteitsgegevens kijken op Zorgkaart Nederland - een initiatief van de Patiëntenfederatie Nederland. Hier vind je waarderingen van patiënten over zorgaanbieders en vergelijkingshulpen bij het zoeken naar het juiste ziekenhuis of behandelcentrum bij een bepaalde aandoening.

Voordelen transparantie

De beide verzekeraars hebben de voordelen van de openbare ziekenhuistarieven op een rijtje gezet:
•         De prijsverschillen tussen de verschillende ziekenhuizen zijn inzichtelijk
•         de klant kan zelf een bewuste keuze maken voor een ziekenhuis
•         de invloed op het eigen risico is van tevoren duidelijk
•         dan worden nare financiële verrassingen achteraf voorkomen 

Deel dit artikel op:

Geactualiseerd: vrijdag 5 februari 2021

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 402
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie