Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op Poliswijzer.nl helpen we jou ook te besparen op je (zorg)verzekering!
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Zorgverzekeringen vergelijken

Menzis verhoogt premie met 144 euro

door Juul Dijkhuis Leestijd: 3 minuten

Update: Kijk hier voor de huidige premies van de Menzis zorgverzekeringen.


Menzis heeft de premie voor 2017 bekendgemaakt. Ze voeren een verhoging door van € 12 tot € 12,25 per maand, waardoor de premie van de basisverzekering naar € 119 stijgt. Ondanks de inzet van een fors deel van haar reserves, betekent dit een fikse verhoging. Ook als je het vergelijkt met andere verzekeraars. De hogere premie heeft rechtstreeks te maken met de toename van de zorgkosten in Nederland. 

Inzet reserves

Opbouw-premie-2017-Menzis.jpgDe zorgkosten nemen toe, doordat mensen gemiddeld langer leven en meer zorg nodig hebben, doordat er betere – maar ook steeds duurdere – geneesmiddelen en behandelmethodes beschikbaar komen en door de uitbreiding van het basispakket. Menzis verwacht dat de stijging van de zorgkosten in Nederland de komende jaren doorzet. Om deze stijging te dempen, heeft de verzekeraar dit jaar opnieuw een fors deel van haar reserves ingezet. Omgerekend zou het om een bedrag van € 103 per jaar gaan, per betalende verzekerde (klik op afbeelding voor vergroting)

Menzis voert drie vormen basisverzekeringen, namelijk:

  • Menzis Basis Voordelig (naturapolis)
  • Menzis Basis (naturaverzekering)
  • Menzis Basis Vrij (restitutiepolis)

Ook voor de aanvullende zorgverzekeringen stijgen de premies. Het gaat om een verhoging van 8% ten opzichte van de premie van 2016. Ze hebben een ruim aanbod aan aanvullende verzekeringen. Voor jongeren tot 30 jaar is er een speciaal op deze doelgroep gerichte aanvullende verzekering samengesteld.

Menzis heeft voor de aanvullende verzekeringen geen selectie op leeftijd of gezondheid. Je wordt dus altijd geaccepteerd. Via een spaarprogramma kun je sparen voor cadeau’s of korting op producten en diensten.

Klanten van Menzis kunnen ook het komend jaar terecht bij alle ziekenhuizen en bij de huisarts van hun keuze. Bovendien kunnen ze gebruik maken van persoonlijk zorgadvies en wachtlijstbemiddeling.  

Premies basisverzekeringen Menzis 2017

Zorgverzekering Eigen risico Premie 2017 Premie 2016 Verschil in € Verschil in %

Menzis Basis Voordelig
standaard eigen risico

€ 385,- € 103,- € 90,75 + € 12,25 + 13,5%

Menzis Basis Voordelig
maximaal eigen risico

€ 885,- € 83,- € 70,75 + € 12,25 + 17,3%

Menzis Basis
standaard eigen risico

€ 385,- € 119,- € 107,- + € 12,- + 11,2%

Menzis Basis
maximaal eigen risico

€ 885,- €99,- € 87,- + € 12,- + 13,8%

Menzis Basis Vrij
standaard eigen risico

€ 385,- € 122,- € 109,75 + € 12,25 + 11,2%

Menzis Basis Vrij
maximaal eigen risico

€ 885,- €102,- € 89,75 + € 12,25 + 13,6%

Deel dit artikel op:

Geactualiseerd: woensdag 9 november 2022

Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Expert in verzekeringen

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 468
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie