Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op Poliswijzer.nl helpen we jou ook te besparen op je (zorg)verzekering!
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Zorgverzekeringen vergelijken

Minder wanbetalers zorgpremie

door Jeanet Woldring Leestijd: 1 minuut

ZIN.jpgHet aantal wanbetalers dat de zorgpremie niet betaalt, is in één jaar tijd met 35.000 mensen afgenomen, naar 290 duizend in totaal.

Dat is bijzonder te noemen, omdat het aantal wanbetalers de afgelopen jaren juist steeg en continue boven de 300.000 lag.

Trendbreuk

Waren er op 1 juli 2015 nog 325.000 wanbetalers, op 1 augustus 2016 zijn dat er 290.000. Verantwoordelijk voor deze sterke daling zijn met name een aantal grote zorgverzekeraars (Achmea, CZ, VGZ en Menzis), die hun klanten met een betalingsregeling vroegtijdig afmelden bij het Zorginstituut. 

Premieachterstand

Mensen die hun zorgpremie niet betalen, worden bij een premieachterstand van 6 maanden aangemeld als wanbetaler bij het Zorginstituut. Het Zorginstituut kan de premie vervolgens op het inkomen inhouden en de zorgtoeslag innemen. Bovendien moet de verzekerde een bestuursrechtelijke premie betalen, die hoger ligt dan de normale kosten van de zorgverzekering.

Wanbetalers-zorgpremie.jpg

Versoepeling

Onlangs is de regeling voor wanbetalers al versoepeld met enkele maatregelen. Zo is de bestuursrechterlijke premie verlaagd en kan er een betalingsregeling getroffen worden met de zorgverzekeraar.

Deel dit artikel op:

Geactualiseerd: donderdag 10 oktober 2019

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 468
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie