Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Zorgverzekeringen vergelijken

Moet je dezelfde zorgverzekering als jouw partner?

door Juul Dijkhuis Leestijd: 2 minuten

Partners-zorgverzekering.jpgHandig, samen met jouw partner op één polis. Maar hebben jullie ook dezelfde zorg nodig? Waarschijnlijk niet! Bespaar met een zorgverzekering afgestemd op jouw eigen wensen.

Veel partners hebben één polis waar het volledige gezin op verzekerd is. Vooral de verzekeraar is hierbij gebaat. De dekking in de zorgverzekering is namelijk niet afgestemd op wat jullie zelf nodig hebben, maar is afgestemd op wat jullie samen nodig hebben.

Waarom is samen op één zorgverzekering vaak niet slim

Het kiezen van een zorgverzekering is maatwerk. Bij alle verzekeraars is de basisverzekering gelijk, maar de verschillen tussen de aanvullende verzekeringen zijn groot. Niet alleen qua dekking, maar zeker ook qua premies die verzekeraars ervoor in rekening brengen. Verzeker dus geen zorg waar je toch geen gebruik van maakt.

Vergelijken is persoonsgebonden

Bij onderstaande tips kunnen jij en je partner baat hebben bij het vergelijken van zorgverzekeringen:

  • Maak twee vergelijkingen. Stem jouw zorgverzekering af op jouw wensen, niet op de wensen van jouw partner;
  • Bij verschillende verzekeraars verzekerd zijn is niet nadelig. Het enige verschil is dat er maandelijks twee incasso’s plaatsvinden in plaats van één.
    Maar de maandelijkse premie valt wel lager uit met twee losse zorgverzekeringen;
  • Verzeker minderjarige kinderen op de zorgverzekering met de meest uitgebreide aanvullende zorgverzekering;
  • Kies voor een 75% dekking van de tandartskosten in plaats van 100% dekking. De besparing in premie kan groter zijn dan het zelf te betalen deel bij de tandarts;
  • Wees realistisch! Je kunt € 500 aan tandartskosten meeverzekeren omdat jouw partner dat ook heeft, maar stem de dekking liever af op je eigen verwachtingen;
  • Sta je op het collectief contract via de werkgever van jouw partner? Ga niet blind voor een korting, maar let juist op de te betalen premie. Waarschijnlijk kun je goedkoper bij een andere verzekeraar zonder collectiviteitskorting.

Vergelijk en pak het voordeel!

Deel dit artikel op:

Geactualiseerd: donderdag 10 oktober 2019

Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Verzekeringsexpert

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 402
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie