Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op Poliswijzer.nl helpen we jou ook te besparen op je (zorg)verzekering!
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Zorgverzekeringen vergelijken

Nieuwe zorgverzekering – betaal ik dubbele premie?

door Juul Dijkhuis Leestijd: 3 minuten

Poliswijzer.nl heeft al veel mensen geholpen aan een nieuwe zorgverzekering. Het gaat vaak om grote besparingen, maar wat blijkt nu? De oude zorgverzekeraar incasseert nog premie over januari en de nieuwe zorgverekeraar ook. Er is geen reden om je zorgen te maken. Het wordt weer verrekend.

nieuwe-zorgverzekering-dubbele-premie-groot.jpg

Nog betalen voor de opgezegde zorgverzekering?

Logisch dat er jaarlijks meer dan één miljoen Nederlanders overstappen naar een andere zorgverzekering. De verschillen in dekking zijn vaak klein en de premieverschillen juist enorm. Je hebt er verder geen omkijken naar, maar op je betaalrekening merk je de overstap wel. Ben je eind december overgestapt, dan is de kans groot dat je in januari voor twee zorgverzekeringen een rekening ontvangt over dezelfde periode. Hoe komt dat?

Je betaalt de premie vooraf

De premie voor de zorgverzekering betaal je vooraf. Je hebt je zorgverzekering op laten zeggen door de nieuwe verzekeraar, maar toch brengt de oude verzekeraar nog geld in rekening. Dat komt omdat de incasso-opdracht voor de aankomende maand al verstuurd is naar de bank. Verzekeraars kunnen dit niet meer zo snel stopzetten. Zij hebben enige tijd nodig om hun administratie aan te passen als je overstapt. Je bent dus niet dubbel verzekerd.

Incasso storneren?

Zodra de verzekeraar de opzegging in de administratie verwerkt heeft, krijg je het onterecht geïncasseerde bedrag echter terug. Dat gebeurt automatisch en naar eigen zeggen zo snel mogelijk. Kun je het bedrag niet missen of kun je het moeilijk verkroppen? Laat het bedrag storneren. Via internetbankieren kun je het bedrag terughalen. Je hebt de tijd, want storneren kan nog weken na de automatische incasso. Onderaan deze tekst hebben wij links geplaatst naar de grootste banken met een toelichting hoe je een incasso kunt storneren.

De nieuwe polis moet toch anders?

Wat moet je doen als er fouten in de polis zitten? Wij hebben je graag geholpen met het uitzoeken met de zorgverzekering die het beste bij jou past. Helaas kunnen wij de door de verzekeraar afgegeven polis niet veranderen. De polis kan alleen veranderd worden door de eigenaar van de polis, door jou dus. Voordat de polis is afgegeven kunnen wij aanpassingen nog door laten voeren. Natuurlijk adviseren wij je graag als er nog vragen zijn. Je kunt altijd contact met ons opnemen voor raad.

Ik ben overgestapt, maar heb nog geen polis

De maanden december en januari zijn erg druk voor verzekeraars. Ze bouwen in deze maanden vaak achterstanden in verwerking op. Verzekeraars werken hard om de nieuwe polissen zo snel mogelijk te verstrekken, maar het kan nog een paar weken in januari duren tot iedereen de nieuwe polis heeft.

Vóór 1 januari opgezegd?

Heb je jouw zorgverzekering vóór 1 januari opgezegd? Dan heb je nog tot 1 februari de tijd voor het kiezen van een nieuwe zorgverzekering.

Wij bedanken de vele duizenden overstappers via Poliswijzer.nl. Ook bedanken wij de mensen voor de complimenten over het gemak dat wij bieden en de volledigheid van de website. 

Deel dit artikel op:

Geactualiseerd: donderdag 22 augustus 2019

Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Expert in verzekeringen

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 468
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie