Zorgverzekering vergelijken

Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 17.30 uur
050 2111 456   Logo WhatsApp
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Zorgverzekeringen vergelijken

Nu zelf incassodatum kiezen bij Menzis, Anderzorg en Hema

door Lesley Anker

De meeste verzekerden kiezen ervoor om hun zorgpremie per maand te betalen. De premie wordt dan vaak op een vaste dag afgeschreven. Er zijn een paar zorgverzekeraars waarbij je zelf de incassodatum kunt kiezen die aansluit bij je financiële situatie. Zilveren Kruis, CZ en FBTO bieden deze optie bijvoorbeeld al aan. Verzekerden van Menzis, Anderzorg en Hema kunnen vanaf nu ook zelf bepalen welke dag het beste uitkomt. 

premie-incassodatum.jpeg

Betaal je de zorgpremie bij automatische incasso liever aan het begin van de maand? Of is het financieel handiger dit halverwege te doen? Dat verschilt per persoon. Daarom laten zorgverzekeraar Menzis en haar dochterverzekeraars Anderzorg en Hema die keuze nu aan jou.

Flexibele incassodatum

Je betaalt de premie altijd voor de daaropvolgende maand. Voorheen werd de premie aan het eind van elke maand afgeschreven. Nu kun je kiezen uit vier momenten:

  • De 7e van de maand
  • De 14e van de maand
  • De 21e van de maand
  • Of de 28e van de maand

Of kies voor digitale acceptgiro

Een andere manier dan betalen via automatische incasso is betalen met een digitale acceptgiro. Je maakt in dat geval zelf de premie over: in ieder geval vóór de 1e van de maand. 
Ben jij klant bij Menzis, Anderzorg of Hema? En wil je het beste betaalmoment kiezen voor jou? Dan kun je dat vanaf nu bij je verzekeraar aangeven.

Deel dit artikel op:

Gepubliceerd: donderdag 14 mei 2020

Lesley Anker
Lesley Anker Online Productspecialist Verzekeringen
Ik ben Lesley, sinds 2019 werkzaam als communicatiemedewerker & gediplomeerd adviseur zorgverzekeringen bij Poliswijzer.nl. Ik vind het waardevol om mensen verder te helpen en te adviseren. Bijvoorbeeld door moeilijke informatie begrijpelijk te maken. Dat onze websitebezoeker verzekeringen eenvoudig en eerlijk met elkaar kan vergelijken vind ik het allerbelangrijkst. Het continue verbeteren van de website is dan ook elke dag vaste prik.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 504
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie