Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.

Premie zorgverzekering 2018 een week eerder bekend

door Tony Duchenne Leestijd: 2 minuten

Update - De premies voor de zorgverzekering 2018 zijn gemiddeld licht gestegen. Voor een overzicht van de premies 2018, verwijzen wij jou naar ons premieoverzicht 2018.

Zorgverzekeraars moeten hun premies volgend jaar een week eerder bekendmaken. Nu hebben de verzekeraars hiervoor nog tot uiterlijk 19 november de tijd, vanaf 2017 tot 12 november.

Zorgverzekeringen langer vergelijken

Hierdoor krijgen mensen langer de tijd een passende zorgverzekering uit te kiezen. De ministerraad heeft daarvoor ingestemd met een wijziging in de zorgverzekeringswet. De datum van bekendmaking van de premie stond al een langere tijd onder vuur. De afgelopen jaren presenteerden de zorgverzekeraars hun premie steeds later. De meeste deden dat pas op 19 november zelf, de laatst mogelijke dag.

zorgpremies 2016.jpgMeer tijd voor de belastingdienst 

Voor de belastingdienst is die termijn te laat. Voor het kunnen vaststellen en het op tijd kunnen uitkeren van de zorgtoeslag is een eerdere bekendmaking noodzakelijk. Hoe later de zorgverzekeraars de premie bekendmaken, hoe groter de kans dat mensen niet op tijd hun zorgtoeslag ontvangen van de belastingdienst. De zorgtoeslag is namelijk voor een gedeelte afhankelijk van de gemiddelde premie van alle zorgverzekeraars.

Goed nieuws voor overstappers

De verschuiving van 19 november naar 12 november is ook goed nieuws voor overstappers. De meeste mensen kijken altijd met spanning uit naar de nieuwe premies voor hun zorgverzekering. Vaak is de hoogte van de premie aanleiding voor mensen om hun zorgverzekering te vergelijken met die van andere aanbieders. Wie overweegt van zorgverzekeraar te veranderen voor een goedkopere of meer passende polis krijgt daarvoor dan een week langer bedenktijd. Vorig jaar wisselden nog ruim 1 miljoen mensen van zorgverzekering.

Zorgverzekering 2018

De wijziging in de zorgverzekeringswet gaat pas in vanaf het bekendmaken van de premies voor de zorgverzekering 2018. Aankomend zorgseizoen worden de premies voor de zorgverzekering 2017 nog gewoon uiterlijk 19 november naar buiten gebracht door de zorgverzekeraars.

Uitgelicht: Wil je als eerste wakker geschud worden voor de nieuwe zorgpremies in 2017? Zet dan onze Poliswekker en blijf op de hoogte over de premie en de veranderingen in de pakketten van alle zorgverzekaars.

Deel dit artikel op:

Geactualiseerd: donderdag 7 december 2017

Tony Duchenne
Tony Duchenne Product Owner verzekeringen

Als Product Owner verzekeringen ben ik verantwoordelijk voor de kwaliteit van het vergelijken op Poliswijzer.nl. Belangrijk voor mij hierbij is de vertaalslag, zodat jij als bezoeker eenvoudig uitgelegd krijgt waar het bij verzekeringen allemaal om gaat. Te vaak hoor ik geluiden als ‘we zien door de bomen het bos niet meer’. Mijn missie is dan ook duidelijkheid en eenvoud te brengen in de wirwar aan polissen. Daarnaast ben ik Wft-gediplomeerd Adviseur Zorg- en Schadeverzekeringen zodat ik jou deskundig kan adviseren welke verzekering, naast een lage maandpremie, ook nog goede voorwaarden heeft.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 535
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie