Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Zorgverzekeringen vergelijken

De vier grote zorgverzekeraars verhogen de zorgpremie in 2022

door Juul Dijkhuis Leestijd: 2 minuten

Zorgverzekeraars maken vandaag de premies voor 2022 bekend. De vier grootste verzekeraars hebben de premies verhoogd met verschillende bedragen. Opvallend is dat de premies voor de populaire naturaverzekering bij deze verzekeraars bijna gelijk zijn geworden. De premieverhogingen wijken sterk af, maar de uiteindelijke premies verschillen nauwelijks.

premies-paraplu-twitter.png

Op de uiterste dag waarop de premies bekend moeten zijn, hebben alle grote vier zorgverzekeraars de premies voor de basisverzekering 2022 vrijgegeven. Opvallend is de eensgezindheid over de premiestelling voor de uitgebreide naturaverzekering. Er valt nog iets op: drie van de vier grote verzekeraars hebben de premie voor de goedkoopste naturaverzekering nog niet bekend gemaakt. Daar komen ze pas later mee. Alleen Menzis heeft al open kaart gespeeld. De goedkoopste basisverzekering van Menzis gaat € 119 per maand kosten. CZ, VGZ en Zilveren Kruis hebben nu de mogelijkheid om net onder de premie van Menzis te duiken in 2022. 

Dit zijn de premies voor de zorgverzekeringen 2022 (uitgebreide naturaverzekeringen):

premies-grote-4-nieuwsbericht.png

Wat valt er verder op?

De meeste zorgverzekeraars verhogen de premie voor 2022. Negatieve uitschieters zijn de verzekeraars UMC en VGZ. Zij hebben de restitutiepolis met respectievelijk € 10,70 en € 10,20 per maand verhoogd. Dat zijn stijgingen van 8,4% en 7,7%. Vooral de restitutieverzekeringen die naar verhouding al erg duur waren, zijn nu nog verder gestegen ten opzichte van de goedkopere naturaverzekering. 

Er zijn ook positieve uitschieters. De premie van Stad Holland is gelijk gebleven. Een paar zorgverzekeraars brengen in 2022 een lagere premie in rekening: Prolife en Salland. Het gaat om verlagingen tussen € 3 en € 4 per maand. Ook ZorgDirect heeft in 2022 een lagere premie nodig. Zij verlagen de premie met € 1,53 per maand.

Vergelijken van zorgverzekeringen dus nóg belangrijker geworden

Zodra je de polis van je huidige zorgverzekeraar ontvangt, zie je wat je meer gaat betalen in 2022. De eventuele premiestijging van de basisverzekering is voor de meeste mensen maar een deel van het verhaal. Ook de premie voor de aanvullende verzekering kan sterk stijgen. Voor de aanvullende verzekeringen verwachten we ook grote premieverschuivingen. Blijf dus op je hoede, ook als je tevreden bent met je huidige zorgverzekering. Met onze checklist kom je erachter of je beter kunt blijven zitten of beter kunt overstappen. 

Deel dit artikel op:


Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Verzekeringsexpert

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 402
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie