Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op Poliswijzer.nl helpen we jou ook te besparen op je (zorg)verzekering!
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Zorgverzekeringen vergelijken

Speciale zorgverzekering voor chronisch zieken in 2016?

door Tony Duchenne 1 reactie Leestijd: 2 minuten

Vanaf 2016 krijgen de zorgverzekeraars meer geld van de overheid voor verzekerden die veel zorg nodig hebben. Hierdoor wordt het aantrekkelijker voor de verzekeraars om chronisch zieken aan zich te binden. Een zorgverzekeraar met veel gezonde, vaak jonge, verzekerden ontvangt dan minder geld.

Ter illustratie: voor een oudere met meerdere chronische aandoeningen krijgt een verzekeraar een bijdrage van bijna 20 duizend euro, terwijl de bijdrage voor een jonge en gezonde hoogopgeleide slechts enkele honderden euro's is.

Minister Edith Schippers (Volksgezondheid) heeft dat bekendgemaakt. Met deze maatregel wil ze er voor zorgen dat zorgverzekeraars zich meer gaan richten op chronisch zieken en kwetsbare groepen. Bijvoorbeeld door speciale polissen aan te bieden met een lagere premie. Ook kan vermindering - of het niet in rekening brengen van het eigen risico - een optie zijn als gebruik wordt gemaakt van zorgverleners waarmee een contract is gesloten.

Schippers wil ook dat de zorgverzekeraars beter kijken wat de beste zorg is voor mensen met langdurige gezondheidsproblemen. Dat kan bijvoorbeeld door nieuwe afspraken met zorgaanbieders te maken om zorg beter af te stemmen op de patiënt. Schippers verwacht dat de zorgkosten omlaag kunnen als voor deze groep tegen een scherpe prijs goede zorg wordt ingekocht.

Deel dit artikel op:


Tony Duchenne
Tony Duchenne Gediplomeerd expert in verzekeringen

Als Product Owner verzekeringen ben ik verantwoordelijk voor de kwaliteit van het vergelijken op Poliswijzer.nl. Belangrijk voor mij hierbij is de vertaalslag, zodat jij als bezoeker eenvoudig uitgelegd krijgt waar het bij verzekeringen allemaal om gaat. Te vaak hoor ik geluiden als ‘we zien door de bomen het bos niet meer’. Mijn missie is dan ook duidelijkheid en eenvoud te brengen in de wirwar aan polissen. Daarnaast ben ik Wft-gediplomeerd Adviseur Zorg- en Schadeverzekeringen zodat ik jou deskundig kan adviseren welke verzekering, naast een lage maandpremie, ook nog goede voorwaarden heeft.

Reacties (1)

Geplaatst door: Ria ()

Beste Tony,
Ik ben een chronisch patient (polio) en moet helaas regelmatig naar de fysiotherapeut.
Ik snap niks van die zorgverzekeraars, vorig jaar gingen de eerste behandelingen uit de basisverzekering, daarna uit de aanvullende.
Nu kom ik er achter omdat na het inloggen bij mijn verzekeraar dat het weer eens veranderd is, nu mag ik eerst mijn eigen risico gaan aanspreken en daarna wordt het restant wel vergoed.
Erg duidelijk zijn de verzekeraars niet om dit goed te vermelden, maar zo kom je wel in de problemen nu bieden ze dan wel een regeling aan om gespreid te betalen, maar je rekent er niet op dat dit nu al ingaat.

Met vriendelijke groet

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 468
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie