Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op Poliswijzer.nl helpen we jou ook te besparen op je (zorg)verzekering!
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Zorgverzekeringen vergelijken

Spoedwet eigen risico aangenomen

door Jeanet Woldring Leestijd: 1 minuut

stemmingen_debat_eigen_risico_.jpgEen Kamermeerderheid steunt de spoedwet van minister Schippers die ervoor zorgt dat het eigen risico in de zorg in 2018 niet wordt verhoogd. Het blijft 385 euro.

Bevriezing eigen risico en premieverhoging van 9 euro

Tegenover de bevriezing van het eigen risico op € 385 staat een zorgpremieverhoging van € 9. Daar zijn GroenLinks, PvdA, SP, PVV, DENK, PvdD, FvD en 50PLUS niet blij mee. Maar hun voorstel om van die premieverhoging af te zien, krijgt geen meerderheid.

Voorstel verlaging eigen risico afgewezen

De toekomstige oppositiefracties doen nog twee verdergaande voorstellen: een verlaging van het eigen risico met € 100 en het loslaten van de koppeling tussen de zorguitgaven en het eigen risico. Ook die voorstellen worden door de formerende partijen afgewezen.

De Kamer sprak eerder op 25 september over de spoedwet. Het eigen risico kwam ook aan de orde in een debat op 20 september.

Deel dit artikel op:

Geactualiseerd: donderdag 10 oktober 2019

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 468
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie