Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.

Tandartskosten hoger tot 1 november 2020

door Juul Dijkhuis Leestijd: 2 minuten

De coronacrisis treft alle lagen van de bevolking, dus ook tandartsen. Om te voorkomen dat tandartspraktijken het loodje leggen zijn er noodmaatregelen getroffen in de vorm van hogere tandartstarieven. Ze mogen tijdelijk tot 1 november een coronatoeslag rekenen. Wat ga je hiervan merken als je naar de tandarts gaat?

tandartskosten

Sinds 1 augustus mogen tandartsen een toeslag rekenen van € 4,26 per patiënt. Met de extra inkomsten kunnen ze de financiële gevolgen van het coronavirus beperken. Tandartsen hebben maandenlang geen inkomsten gehad en hebben extra kosten gemaakt. Bijvoorbeeld voor het aanpassen van de praktijk en voor beschermende middelen voor zichzelf en de patiënten. Mogelijk blijft de coronatoeslag ook na 1 november 2020 bestaan. De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) gaat de komende maanden de maatregel evalueren om na te gaan of verlenging noodzakelijk is. De tariefsverhoging geldt ook voor orthodontisten en mondhygiënisten.

Wat ga je van deze tijdelijk hogere tandartskosten merken?

Met een tandartsverzekering hoeft deze tariefverhoging jou niet te treffen, maar het kan wel. In de tandartsverzekering zit vaak een maximale vergoeding verwerkt. De zorgverzekeraar vergoedt bijvoorbeeld de tandartskosten tot € 500 per jaar. Door het hogere tarief bereik je eerder het maximum, dus bij het overschrijden van de maximale vergoeding ga je de hogere tarieven wel merken.

Een zorgverzekering kiezen met een ruimere vergoeding voor tandartskosten?

Gedurende het jaar kun je niet meer kiezen voor een ruimere vergoeding voor de tandartskosten. Pas per 1 januari kun je een andere vergoeding kiezen, maar tegen die tijd is het verhoogde tarief mogelijk alweer verdwenen. Ieder jaar is het verstandig om zorgverzekeringen te vergelijken om te voorkomen dat je in het nieuwe jaar niet goed verzekerd bent.

tandarts.png

De tariefsverhoging voor kinderen merk je niet

Tandartsen mogen ook voor patiënten onder de 18 jaar een coronatoeslag rekenen, maar daar merkt alleen de zorgverzekeraar iets van. Voor kinderen tot 18 jaar draagt de verzekeraar de tandartskosten vanuit de basisverzekering. 

Voor dit jaar kun je de vergoeding voor de tandartskosten niet meer verhogen. Maar vanaf half november helpt Poliswijzer jou graag weer aan de zorgverzekering met de beste dekking tegen de laagste premie.

Deel dit artikel op:

Geactualiseerd: woensdag 5 augustus 2020

Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Webredacteur

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 535
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie