Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.

Veel overstappers door stijging zorgpremies

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

De forse stijging van de zorgpremiers leidt nu al tot veel overstappers. Het is ongebruikelijk druk bij de verschillende vergelijkingssites in de eerste week waarin overstappen mogelijk is. Dat meldt BNR. Ook bij Poliswijzer.nl zien we veel mensen die hun premie vergelijken en overstappen.

Normaal stappen de meeste mensen tussen kerst en oud en nieuw over, maar dit jaar begint de drukte eerder door alle aandacht voor de stijging van de premies. Vooral de verzekeraars Menzis en Anderzorg zouden populair zijn onder overstappers.

Vroege piek

Ook bij Poliswijzer zien we een vroege piek van overstappers. Doorgaans wachten veel mensen tot de laatste paar weken van het jaar. Nu lijkt het erop dat men niet tot de toch al drukke feestmaand wil wachten, maar nu al een bewuste keuze maakt voor een zorgverzekering voor de laagste prijs met de beste dekking.

Laagste prijs, beste dekking

Uit ons Nationale Zorgverzekeringsonderzoek samen met TMG blijkt dat mensen een goede prijs/kwaliteitsverhouding het belangrijkst vinden, op de voet gevolgd door laagste prijs en vrije zorgkeuze.

Top 5 Goedkoopste verzekeringen

Elk jaar wachten de zorgverzekeraars tot het laatste moment met het bekend maken van hun premies voor het volgende jaar. Zaterdagavond 19 november kwamen uiteindelijk de laatste, goedkoopste premies naar buiten. Zekur, een merk van VGZ, is weer de allergoedkoopste. Op de voet gevolgd door ZieZo van Zilveren Kruis en de polis van Besured, zo blijkt uit onze Top 5 goedkoopste zorgverzekeringen

Top 5 Vrije zorgkeuze

Wil je volledig vrije zorgkeuze dan ben je het voordeligst uit bij Ohra voor € 104,55, ZEkUR € 105,53, Deltalloyd €106,56, Kiemer € 106,75 en FBTO € 108,50. Deze zogeheten restitutiepolissen zijn altijd de allerduurste, omdat ze volledig vrije zorgkeuze bieden. 

Top 5 Maximaal eigen risico 

Wie zijn eigen risico vrijwillig verhoogt naar het maximale bedrag van 885 euro kan het goedkoopst terecht bij ZieZo € 71,95, ZEKUR € 77, De Friesland € 77,95, Anderzorg (van Menzis) € 78 en Ditzo € 78,45 per maand.

Vergelijk alle zorgverzekeraars en vind de polis die bij je past op Poliswijzer.nl

Deel dit artikel op:


Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 535
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie