Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op Poliswijzer.nl helpen we jou ook te besparen op je (zorg)verzekering!
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Zorgverzekeringen vergelijken

Verdien geld met je zorgverzekering

Leestijd: 2 minuten

Is jouw inkomen onder de € 20.500 per jaar en verwacht je geen hoge medische kosten? Ga dan voor een zorgverzekering waarbij je geld toe krijgt! Hoeveel kun je per jaar verdienen en hoe doe je dat? 

Verdien geld met je zorgverzekering

Wij hebben de goedkoopste zorgverzekeringen met het hoogste eigen risico voor jou op een rijtje gezet en deze verrekend met de maximale zorgtoeslag. En voilà; direct € 144 tot € 228 verdienen!  

maximale-zorgtoeslag.jpg

Wat is zorgtoeslag en wanneer heb je er recht op?

Zorgtoeslag is er om de zorg voor iedereen betaalbaar te houden. De zorgtoeslag is er voor iedereen vanaf 18 jaar met een zorgverzekering en een inkomen tot een bepaald niveau. De hoogste toeslag in 2018 bedraagt  € 94. Deze toeslag ontvang je als je inkomen niet hoger is dan € 20.500 per jaar. Zorgtoeslag vraag je aan bij de belastingdienst. Kijk voor meer informatie over toeslagen op de website van de Belastingdienst

Houd wel geld achter de hand

Je loopt wel een risico met een maximaal eigen risico van € 885. Je maakt misschien nauwelijks zorgkosten, maar een ongelukje of een ziekte kan iedereen overkomen. Het is belangrijk dat je dan het bedrag aan eigen risico wel achter de hand hebt. Als je in het ziekenhuis belandt of medicijnen nodig hebt, betaal je eigen risico. Ga je naar de huisarts? Dan betaal je geen eigen risico

Spaar het bespaarde bedrag

De zorgverzekering levert jou na verrekening met het zorgtoeslag maandelijks maximaal € 19,05 op. Zet dit bedrag via een automatische overboeking over naar je spaarrekening. Op dezelfde manier ga je ook in 2019 en 2020 sparen. Als we er vanuit gaan dat de besparing de komende twee jaren gelijk blijft, hebt je begin 2021 een bedrag gespaard van € 685,80. De spaarrente is bijna nul, daar houden we dus geen rekening mee. Dit bedrag kun je in de toekomst gebruiken om het eigen risico op te vangen. Zo kun je gratis verzekerd blijven, ook als je wel een keer hoge medische kosten maakt.

Geen recht op zorgtoeslag en toch besparen?

Heb je geen recht op zorgtoeslag, maar wil je wel besparen op je zorgverzekering? Dat kan! De verschillen in prijs tussen de verschillende zorgverzekeringen zijn namelijk erg groot. Vergelijk jouw ziektekostenverzekering eens met alle andere zorgverzekeringen!

Deel dit artikel op:

Geactualiseerd: woensdag 21 december 2022
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 468
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie