Zorgverzekering vergelijken

Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.

VGZ inmiddels 96 procent van de ziekenhuizen gecontracteerd

door Jeanet Woldring

Zorgverzekeraar VGZ heeft op dit moment nog niet met alle ziekenhuizen in Nederland afspraken gemaakt. Wel is het aantal gecontracteerde ziekenhuizen in een week tijd met 35 procent toegenomenMomenteel heeft de zorgverzekeraar met 96 procent van de ziekenhuizen afspraken gemaakt. Naar verwachting is er voor het einde van het jaar overeenstemming bereikt met alle ziekenhuizen in Nederland.

Ongeveer 25 procent van alle zorgverzekerden heeft een zorgverzekering bij één van de vele VGZ-labels, waaronder Univé, Bewuzt, IZZ en Zekur.

Oorzaak stroeve onderhandelingen

Als oorzaak dat de onderhandelingen stroef verlopen noemt VGZ het feit dat sommige ziekenhuizen hoge prijzen vragen voor behandelingen. 'Of ze willen meer behandelingen uitvoeren, terwijl het aantal nieuwe patiënten in de ziekenhuizen volgens de branche juist afneemt.'

Wat is de status bij de overige verzekeraars?

Bij Achmea is de contractering met ziekenhuizen inmiddels rond. De zorglabels van Achmea, zoals Zilveren Kruis, De Friesland, FBTO en Interpolis hebben met alle ziekenhuizen een contract gesloten. De keuzevrijheid voor de verzekerde wordt alleen beperkt als men kiest voor de budgetpolis van Zilveren Kruis. Voor deze polis is met ruim 60 van de 270 ziekenhuizen een contract gesloten.

CZ en Menzis hebben de garantie gegeven alle ziekenhuizen te vergoeden in 2016. Al zijn ook hier de onderhandelingen met sommige ziekenhuizen nog in volle gang. Menzis formuleert het zelf zo: 'Of u nu specialistische zorg of spoedeisende hulp nodig heeft, u kunt in elk ziekenhuis in Nederland terecht. Ook in het ziekenhuis bij u in de buurt. Dat vinden wij heel normaal.' Bij de kleinere zorgverzekeraars zoals ONVZ, DSW en Eno is de contractering van ziekenhuizen ook afgerond.

Weten in welke ziekenhuizen jij terecht kunt?

Je kunt gecontracteerde ziekenhuizen heel makkelijk terugvinden in de zorgvergelijker van Poliswijzer. Je hebt nog tot en met 31 december de tijd om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar. De oude basis- en aanvullende verzekering kan dan eenvoudig voor je worden opgezegd. Je hoeft dan zelf niets te doen.

Onder welke verzekeraar valt jouw zorgverzekering?

Deel dit artikel op:

Gepubliceerd: vrijdag 18 december 2015

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur
Jeanet Woldring is als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken en de eindredactie van de nieuws- en persberichten op Gaslicht.com. Jeanet is gespecialiseerd in alle energiediensten en energieproducten die op Gaslicht.com vergeleken worden, zowel voor de zakelijke als consumentenmarkt. Daarnaast is Jeanet al 20 jaar werkzaam in de energiebranche en heeft daardoor brede kennis opgedaan over de wereld van energie.
Volg Jeanet op: Linkedin
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 504
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie