Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op Poliswijzer.nl helpen we jou ook te besparen op je (zorg)verzekering!
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Zorgverzekeringen vergelijken

Vooraf gespreid betalen verplicht eigen risico

Leestijd: 2 minuten

Iedere Nederlander vanaf 18 jaar heeft in 2018 een verplicht eigen risico van € 385 op de basisverzekering. Dit betekent dat je de eerste € 385 aan zorgkosten zelf betaalt. Dat geldt alleen voor de basisverzekering en niet voor de aanvullende verzekeringen.

Waarvoor betaal je geen eigen risico?

Als je geen zorgkosten maakt, wordt er geen eigen risico in rekening gebracht. Het eigen risico is van toepassing op bijna alle vergoedingen vanuit de basisverzekering. Toch zijn er uitzonderingen. Zo betaal je geen eigen risico voor een bezoek aan de huisarts, verloskundige- en kraamzorg en zorgkosten voor kinderen jonger dan 18 jaar.

Infographic_zorgkosten_die_niet_onder_eigen_risico_vallen_groot.jpg

Verplicht eigen risico gespreid betalen?

Als je het verplichte eigen risico niet in één keer wilt of kunt betalen, is het bij de meeste zorgverzekeraars mogelijk om vooraf het verplicht eigen risico gespreid te betalen. Je betaalt dan tien maanden* € 38,50 in plaats van dat je een rekening ontvangt op het moment dat je zorgkosten gemaakt hebt. Als aan het einde van het jaar blijkt dat je minder dan € 385 aan zorgkosten gemaakt hebt, krijg je het bedrag dat overblijft teruggestort.

Bij welke zorgverzekeraars kun je gespreid betalen?

In onderstaande afbeelding zie je welke zorgverzekeraars de mogelijkheid bieden om vooraf het verplicht eigen risico gespreid te betalen. In onze zorgvergelijker kun je in het filter aan de linkerkant bij optie 2 ‘Jouw keuzes’ de optie ‘Vooraf gespreid betalen’ selecteren. Je krijgt dan alleen de polissen te zien waarbij het mogelijk is om het verplicht eigen risico vooraf gespreid te betalen. 

Welke-zorgverzekeraars-bieden-gespreid-betalen-eigen-risico-aan.jpg

* Zorgverzekeraar OZF van Achmea is hierin een uitzondering, hier betaal je het eigen risico gespreid vooraf in 12 termijnen in plaats van 10 termijnen.

Deel dit artikel op:

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 468
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie