Zorgverzekering vergelijken

Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.

Wie biedt de beste zorgpolis? Het aftellen is begonnen!

door Jeanet Woldring

Het aftellen is begonnen. Op 19 november om middernacht moeten alle zorgverzekeraars hun premies, voorwaarden en vergoedingen bekendgemaakt hebben voor 2016. Vanaf dat moment kan het lonen om je huidige polis te vergelijken met het overige aanbod van zorgverzekeringen. Wist je dat overstappers naar een andere zorgverzekeraar dit jaar samen 69 miljoen op hun zorgpremie bespaarden?

Kritisch vergelijken

Overheidsinstanties als de Autoriteit Consument & Markt (ACM) en de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) adviseren om ieder jaar kritisch te kijken naar je huidige zorgverzekeraar. Maar ook in het jaar van de transparantie is het weer flink puzzelen...

Grote premieverschillen

Feit is dat de premieverschillen enorm zijn, waardoor er veel geld bespaard kan worden. Zo blijkt het verschil tussen de goedkoopste en duurste zorgverzekering al 279 euro op jaarbasis. Dit terwijl de prijsvechters (internetmerken) hun zorgpremie nog moeten onthullen. Zij zullen waarschijnlijk wachten tot het allerlaatste moment op 19 november, vlak voor middernacht.

Kies goede vergelijkingssite

Volgens ConsuWijzer is een goede vergelijkingssite een handige manier om snel verschillende zorgverzekeringen met elkaar te vergelijken. Op basis van je wensen kun je dan zien welk aanbod het beste bij je past. Maar hoe weet je of een website onafhankelijk, volledig en betrouwbaar is? Hoe herken je een goede vergelijkingssite?

Niets doen kost je poen!

Poliswijzer voldoet aan de 5 criteria waaraan je een goede vergelijkingssite voor verzekeringen kunt herkennen. De zorgvergelijker van Poliswijzer helpt je daarom graag bij het kiezen van de beste zorgpolis. Het is tot uiterlijk 31 december mogelijk een nieuwe zorgverzekering te kiezen voor 2016. Niets doen kost je poen!

Bekijk hier alle bekendgemaakte premies van de basisverzekeringen 2016
 

Deel dit artikel op:

Gepubliceerd: woensdag 18 november 2015

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur
Jeanet Woldring is als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken en de eindredactie van de nieuws- en persberichten op Gaslicht.com. Jeanet is gespecialiseerd in alle energiediensten en energieproducten die op Gaslicht.com vergeleken worden, zowel voor de zakelijke als consumentenmarkt. Daarnaast is Jeanet al 20 jaar werkzaam in de energiebranche en heeft daardoor brede kennis opgedaan over de wereld van energie.
Volg Jeanet op: Linkedin
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 504
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie