Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op Poliswijzer.nl helpen we jou ook te besparen op je (zorg)verzekering!
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Zorgverzekeringen vergelijken

Zorgverzekeraar Stad Holland verhoogt premie met 3 euro

door Tony Duchenne Leestijd: 1 minuut

Nadat DSW traditiegetrouw als eerste zorgverzekeraar de nieuwe zorgpremie prijsgaf, heeft nu ook Stad Holland de premie voor 2016 bekendgemaakt. De zorgverzekeraar verhoogt komend jaar de premie van de restitutie ziektekostenverzekering met 36 euro per jaar. Dat heeft de verzekeraar vandaag laten weten.

Eind september kondigde DSW aan de premie voor de basisverzekering met 3,75 te verhogen naar 98,75 euro per maand. Vooraf werd nog gevreesd voor een flinke premiestijging. Het ministerie van VWS ging er op Prinsjesdag vanuit dat de premie met 7 euro per maand zou stijgen.

De premieverhoging van Stad Holland zorgt ervoor dat de basisverzekering uitkomt op 102 euro per maand, oftewel 1224 euro per jaar. Een stijging van 3 euro per maand. in 2015 was de basispremie van Stad Holland 99 euro.

Wil je op de hoogte gebracht worden zodra alle premies van 2016 bekend zijn, zet dan de Poliswekker. Weten hoe je het beste kunt overstappen van zorgverzekeraar? Lees dan ook ons artikel met 10 onmisbare tips voor het kiezen van een zorgverzekering, of neem een kijkje op onze zorgvergelijker.

Deel dit artikel op:

Geactualiseerd: vrijdag 8 september 2023

Tony Duchenne
Tony Duchenne Gediplomeerd expert in verzekeringen

Als Product Owner verzekeringen ben ik verantwoordelijk voor de kwaliteit van het vergelijken op Poliswijzer.nl. Belangrijk voor mij hierbij is de vertaalslag, zodat jij als bezoeker eenvoudig uitgelegd krijgt waar het bij verzekeringen allemaal om gaat. Te vaak hoor ik geluiden als ‘we zien door de bomen het bos niet meer’. Mijn missie is dan ook duidelijkheid en eenvoud te brengen in de wirwar aan polissen. Daarnaast ben ik Wft-gediplomeerd Adviseur Zorg- en Schadeverzekeringen zodat ik jou deskundig kan adviseren welke verzekering, naast een lage maandpremie, ook nog goede voorwaarden heeft.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 468
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie