Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op Poliswijzer.nl helpen we jou ook te besparen op je (zorg)verzekering!
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Zorgverzekeringen vergelijken

Zorgverzekeraar VGZ nu alle ziekenhuizen gecontracteerd

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Coöperatie VGZ heeft met alle 83 ziekenhuizen afspraken gemaakt voor het volgende jaar. Klanten van deze verzekeraar kunnen daardoor zorg van alle ziekenhuizen vergoed krijgen. Dat heeft VGZ vrijdag 18 december bekendgemaakt. 

Naar eigen zeggen heeft de verzekeraar 'extra scherp gelet op de kosten van diagnoses, behandelingen en controles door ziekenhuizen'. Zo wil VGZ voorkomen dat premies onnodig stijgen en dat verzekerden onnodig hoge rekeningen moeten betalen. Een groot deel van de behandelingen in ziekenhuizen valt onder het eigen risico en moet dus door de verzekerde zelf betaald worden.

VGZ noemt de onderhandelingen met ziekenhuizen van de afgelopen weken intensief. 'Een aantal ziekenhuizen vroeg tarieven die aanzienlijk hoger waren dan de tarieven van vergelijkbare ziekenhuizen, zonder dat hiervoor een goede verklaring was.'

Verder had een aantal ziekenhuizen 'hogere amibities dan VGZ realistisch vindt'. Uiteindelijk is het toch gelukt om met alle ziekenhuizen afspraken te maken.

Eerder deze maand waarschuwde het Groningse Martini Ziekenhuis nog voor de moeizame onderhandelingen met VGZ. Het ziekenhuis zei er niet uit te komen, vanwege een korting op het totale budget en het dragen van de risico's van dure geneesmiddelen.

VGZ reageerde door te zeggen dat het ziekenhuis 'substantieel hogere prijzen vraagt dan vergelijkbare ziekenhuizen. Verder ontkende de verzekeraar dat alle risico's van dure medicijnen op het bordje van het ziekenhuis terechtkomen.

Maar er is water bij de wijn gedaan, zegt Hans Feenstra van het ziekenhuis. Aan beide kanten: 'Ik ben tevreden dat we er uit gekomen zijn. Om tot een overeenkomst te komen, moeten beide partijen bereid zijn wat water bij de wijn te doen.'

Deel dit artikel op:

Geactualiseerd: dinsdag 2 januari 2024

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 468
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie