Zorgverzekering vergelijken

Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.

Zorgverzekeraar VGZ nu alle ziekenhuizen gecontracteerd

door Jeanet Woldring

Coöperatie VGZ heeft met alle 83 ziekenhuizen afspraken gemaakt voor het volgende jaar. Klanten van deze verzekeraar kunnen daardoor zorg van alle ziekenhuizen vergoed krijgen. Dat heeft VGZ vrijdag 18 december bekendgemaakt. 


Naar eigen zeggen heeft de verzekeraar 'extra scherp gelet op de kosten van diagnoses, behandelingen en controles door ziekenhuizen'. Zo wil VGZ voorkomen dat premies onnodig stijgen en dat verzekerden onnodig hoge rekeningen moeten betalen. Een groot deel van de behandelingen in ziekenhuizen valt onder het eigen risico en moet dus door de verzekerde zelf betaald worden.

VGZ noemt de onderhandelingen met ziekenhuizen van de afgelopen weken intensief. 'Een aantal ziekenhuizen vroeg tarieven die aanzienlijk hoger waren dan de tarieven van vergelijkbare ziekenhuizen, zonder dat hiervoor een goede verklaring was.'

Verder had een aantal ziekenhuizen 'hogere amibities dan VGZ realistisch vindt'. Uiteindelijk is het toch gelukt om met alle ziekenhuizen afspraken te maken.

Eerder deze maand waarschuwde het Groningse Martini Ziekenhuis nog voor de moeizame onderhandelingen met VGZ. Het ziekenhuis zei er niet uit te komen, vanwege een korting op het totale budget en het dragen van de risico's van dure geneesmiddelen.

VGZ reageerde door te zeggen dat het ziekenhuis 'substantieel hogere prijzen vraagt dan vergelijkbare ziekenhuizen. Verder ontkende de verzekeraar dat alle risico's van dure medicijnen op het bordje van het ziekenhuis terechtkomen.

Maar er is water bij de wijn gedaan, zegt Hans Feenstra van het ziekenhuis. Aan beide kanten: 'Ik ben tevreden dat we er uit gekomen zijn. Om tot een overeenkomst te komen, moeten beide partijen bereid zijn wat water bij de wijn te doen.'

Deel dit artikel op:

Gepubliceerd: zondag 20 december 2015

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur
Jeanet Woldring is als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken en de eindredactie van de nieuws- en persberichten op Gaslicht.com. Jeanet is gespecialiseerd in alle energiediensten en energieproducten die op Gaslicht.com vergeleken worden, zowel voor de zakelijke als consumentenmarkt. Daarnaast is Jeanet al 20 jaar werkzaam in de energiebranche en heeft daardoor brede kennis opgedaan over de wereld van energie.
Volg Jeanet op: Linkedin
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 504
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie