Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op Poliswijzer.nl helpen we jou ook te besparen op je (zorg)verzekering!
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Zorgverzekeringen vergelijken

Zorgverzekering IZA per 1 januari 2016 over naar VGZ

door Jeanet Woldring 2 reacties Leestijd: 2 minuten

Alle verzekerden van de IZA zorgverzekering zijn per 1 oktober overgedragen aan VGZ. Als reden wordt genoemd dat klanten meer keuzevrijheid willen bij het kiezen van een polis. Naar eigen zeggen gaat VGZ een ruimere keuze bieden in basis- en aanvullende (tand)verzekeringen. Tot 31 december hebben verzekerden de kans om het aanbod te accepteren of te kiezen voor een andere zorgverzekering.

Wat verandert er voor  IZA-verzekerden?

Tot 1 januari 2016 houden klanten dezelfde voorwaarden, premie en services en in de loop van november ontvangen zij een aanbod van VGZ. Klanten zijn in oktober al op de hoogte gebracht dat de IZA Zorgverzekeringen en aanvullende verzekeringen Basic, Classic en Perfect volgend jaar niet meer worden aangeboden. Tot 31 december van dit jaar kunnen verzekerden het aanbod voor de zorgverzekering vergelijken en te accepteren of te kiezen voor een andere zorgverzekering. Hun huidige polis wordt dan automatisch opgezegd door de nieuwe verzekeraar.

Wie is VGZ?

Zoals te zien op het Landschap zorgverzekeraars valt IZA al onder het VGZ concern, met onder andere Univé, IZZ en Bewuzt als andere merken. VGZ is na Achmea de grootste aanbieder van zorgverzekeringen met 4,2 miljoen verzekerden. Hoeveel Nederlanders op dit moment verzekerd zijn bij IZA is niet bekend. 

Uit onderstaande tabel blijkt dat de basisverzekering van IZA wordt omgezet in een VGZ Restitutiepolis omdat deze het meest zou overeenkomen met de huidige verzekering. Hoe de aanvullende verzekeringen
zijn omgezet is eveneens in beeld gebracht.

IZA GezondSamenPolis blijft bestaan

Voor werknemers bij een gemeente, provincie of waterschap met een IZA GezondSamenPolis wijzigt er  niets. Deze polissen en de aanvullende verzekeringen Extra Zorg en Extra Tand zijn niet overgedragen aan VGZ.

Overstappen mogelijk

In de laatste anderhalve maand van het jaar is het mogelijk voor iedereen om over te stappen van zorgverzekering. De verzekeraars wachten dit jaar tot het laatste moment met het bekendmaken van de premie.Traditiegetrouw was DSW de eerste die de zorgpremie voor 2016 bekendmaakte. Verzekeraars hebben nog tot uiterlijk 19 november om dit te doen.

Deel dit artikel op:

Geactualiseerd: dinsdag 14 februari 2023

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Reacties (2)

Geplaatst door: Leo van Pelt ()

Probeer je (normaal) in te loggen bij IZA (12/3/16), kom je op de site van VGZ. Ok, maar waarom krijg ik dan constant de melding dat het VGZ mijn BSN nummer niet kent! En waarom wordt je dan weer doorverwezen om een nieuw DGD aan te maken. Die heb ik al!

Geplaatst door: Hans van Schijndel ()

De IZA GezondSamenPolis is mijn polis. Dus voor mij verandert er niets als ik dit hier lees. Mijn Apotheek zegt dat ook deze polis onder het preventiebeleid valt (van VGZ) en ik ondanks mijn medicatie door specialist is voorgescheven en medische noodzaak toch de alternatieve medicatie moet gaan gebruiken?
Dit kan mijn inziens niet onder VGZ vallen en steeds wordt ik lastig gevallen dat ik weer alternatieve medicatien moet gaan gebruiken waar ik mogelijk anders op reageer? gezien mijn gezondheid kan dat ook niet, te riskant ook.
Ben nu speelbal tussen verzekering-apotheek en ikzelf...
Kan dit zomaar...

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 468
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie