Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op Poliswijzer.nl helpen we jou ook te besparen op je (zorg)verzekering!
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Zorgverzekeringen vergelijken

Worden de kosten van coronaklachten vergoed in je zorgverzekering?

Het coronavirus (COVID-19) heeft gezorgd voor een noodtoestand in Nederland in de jaren 2020 en 2021. In het najaar van 2022 speelt het virus nauwelijks nog een rol. Maar nog steeds zorgt corona voor gezondheidsklachten. Zijn de medische kosten door het virus verzekerd?

coronaklachten vergoed in je zorgverzekering?

Wat als je met het coronavirus in het ziekenhuis komt?

Bij ernstige klachten kan een opname in het ziekenhuis nog steeds onvermijdelijk zijn. Alle kosten die hieruit volgen vergoedt de zorgverzekeraar. Het maakt hierbij niet uit of de ziekenhuisopname is veroorzaakt door het coronavirus of door een andere oorzaak. De kosten gaan wel ten laste van het eigen risico. Heb je voor het lopende jaar het eigen risico al voldaan? Voor het resterende deel van het jaar betaal je dan geen eigen risico meer.

Hoe zit het met medische kosten in het buitenland?

De eventuele medische kosten die je maakt in het buitenland worden vergoed door de zorgverzekering. Het maakt hierbij niet uit of dit door het coronavirus komt of een andere reden. De basisverzekering dekt 100% van het 'Nederlands tarief.' Dat wil zeggen tot aan de kosten die in Nederland voor deze zorg zouden zijn gemaakt. Met een aanvullende zorgverzekering met een 100% buitenlanddekking of met een reisverzekering inclusief vergoeding van medische kosten voorkom je mogelijke hoge zorgkosten in het buitenland.

Geactualiseerd: woensdag 15 december 2021

Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Expert in verzekeringen

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Vergelijk en bespaar tot € 468
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie