Zorgverzekering vergelijken

Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Zorgverzekeringen vergelijken

Het coronavirus? Dit moet je weten over de zorgverzekering

Het coronavirus (COVID-19) heeft gezorgd voor een noodtoestand in Nederland in de periode van maart tot juli 2020. De vergelijking met het griepvirus wordt vaak gemaakt, maar het coronavirus is agressiever en virologen weten niet hoe het virus zich verder gaat ontwikkelen in de toekomst. Wat heb je aan de zorgverzekering als je (vermoedt dat je) besmet bent met het coronavirus?

zorg-corona.jpg

Laten testen op het coronavirus vergoedt de zorgverzekering

Iedereen met klachten die passen bij het coronavirus kan zich laten testen bij de GGD of in het ziekenhuis. De test is gratis en gaat niet van je eigen risico af als de GGD de test afneemt.

Hoe zit het met voorzorgsmaatregelen? 

Een goede hygiëne is cruciaal bij het bestrijden van het coronavirus. Dus met bijvoorbeeld mondkapjes, zeep en ontsmettingsmiddelen kun je de kans op besmetting verkleinen. Op deze manier zorg je voor lagere medische kosten, toch vergoedt de verzekeraar de kosten van voorzorgsmaatregelen niet. Als je thuis in quarantaine moet, maak je in principe geen zorgkosten. Quarantaine is een voorzorgsmaatregel om verspreiding tegen te gaan. De kosten die je zelf maakt, zoals mondklapjes, extra zakdoeken en pijnstillers van de drogist betaal je zelf.

Wat als je met het coronavirus in het ziekenhuis komt?

Bij ernstige klachten kan een opname in het ziekenhuis onvermijdelijk zijn. Alle kosten die hieruit volgen vergoedt de zorgverzekeraar. Het maakt hierbij niet uit of de ziekenhuisopname is veroorzaakt door het coronavirus of door een andere oorzaak. De kosten gaan wel weer ten laste van het eigen risico. Heb je voor het lopende jaar het eigen risico al voldaan? Voor het resterende deel van het jaar betaal je dan geen eigen risico meer. 

zorg-mondkapje.jpg

Hoe zit het met medische kosten in het buitenland?

Door te reizen kom je in contact met veel verschillende mensen. Naar het buitenland reizen wordt afgeraden als je reisbestemming code oranje of rood heeft. De eventuele medische kosten die je maakt in het buitenland worden vergoed door de zorgverzekering. De basisverzekering dekt 100% van het 'Nederlands tarief.' Dat wil zeggen tot aan de kosten die in Nederland voor deze zorg zouden zijn gemaakt. Met een aanvullende zorgverzekering met een 100% buitenlanddekking of met een reisverzekering inclusief vergoeding van medische kosten voorkom je hoge zorgkosten in het buitenland. 
Lees hier meer over in ons artikel: Zo voorkom je hoge zorgkosten in het buitenland.

Heb je klachten en vrees je voor het coronavirus? Het telefoonnummer 0800-1202 is hiervoor opengesteld.

Geactualiseerd: 03-09-2020


Gepubliceerd: dinsdag 24 maart 2020
Geactualiseerd: donderdag 3 september 2020

Vergelijk en bespaar tot € 504
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie