Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.

Wie is de oorspronkelijke verzekeraar in mijn regio?

Tegenwoordig kan iedereen van Groningen tot Maastricht via internet dezelfde verzekering afsluiten. Vroeger was dat anders. Toen waren zorgverzekeraars vaak in één stad of provincie actief. Zij kenden hun gebied natuurlijk als beste en hadden goede afspraken met zorgverleners in de regio.

Is er nog iets te herkennen van die roots?

Ja, veel mensen blijven de oorspronkelijke verzekeraar van hun ouders en overgrootouders trouw. En vaak staan hoofdkantoren nog in de plaats waar het ooit begon. Daardoor zijn historische marktgebieden nog deels intact. Zo doet Achmea het goed in Friesland, Drenthe, Flevoland en Utrecht. Menzis is nog altijd groot in Gelderland, Overijssel en Groningen. VGZ heeft veel klanten in de Randstad en Noord-Holland. En CZ is van ouds sterk vertegenwoordigd in Brabant, Limburg en Zeeland. Bij kleinere verzekeraars, zoals Salland (Twente), DSW (Westland) en Zorg & Zekerheid (Leiden) is de regiobinding vaak sterker dan bij de grote concerns.

Zorgverzekering vergelijkenMarktaandeel zorgverzekeraars per regio

Het is niet per se zo dat de verzekeraar in jouw provincie een beter aanbod heeft dan de overige zorgverzekeraars. Sterker nog, door de vrije markt kan je zorgverzekering ook niet alleen in jouw provincie goedkoper zijn dan in de rest van het land. Daarom raden we het aan om je zorgverzekering te vergelijken en te bekijken welke zorgverzekeraar het beste aanbod heeft op basis van jouw wensen.

<Vergelijk verzekeringen knop>

Marktaandeel zorgverzekeraarconcerns per regio in 2016

Bron: Vektis zorgthermometer 2016

Is een zorgverzekering uit mijn omgeving beter?

Dat is niet meer per definitie zo. Alle zorgverzekeraars maken afspraken met zorgverleners in heel Nederland. Dus ook met zorgverleners bij jou in de buurt. Het is daarom verstandiger om te letten op zaken als premie, keuzevrijheid en dekking.


Geactualiseerd: dinsdag 27 november 2018

Vergelijk en bespaar tot € 535
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie