Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 17.30 uur
050 2111 456   Logo WhatsApp
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Zorgverzekeringen vergelijken

Gratis extra's met de Ditzo Pechvogelhulp

Ditzo biedt een extra service voor verzekerden met een zorgverzekering bij de verzekeraar. Een ongeval kan zorgen voor hoge kosten. Bij Ditzo kun je in dat geval aanspraak maken op de Ditzo Pechvogelhulp. Een gratis extra service.

Het gaat om een vergoeding voor de kosten die je niet vergoed krijgt van de zorgverzekeraar. De kosten moeten wel voortvloeien uit een ongeval. De vergoeding kan niet gebruik worden voor het bekostigen van het eigen risico of de eigen bijdrage. De uitkering bedraagt maximaal € 10.000. Je kunt kiezen voor de uitgebreidere Ditzo Pechvogelhulp Plus. Voor een paar euro per maand meer heb je recht op een vergoeding tot € 12.500 en je nabestaanden ontvangen € 12.500 als je overlijdt door een ongeval. Heb je ook nog een schadeverzekering bij Ditzo? Dan krijg je de uitgebreidere pechvolgelhulp plus gratis.

Welke kosten krijg je vergoed?

Hierbij kun je denken aan fysiotherapie voor noodzakelijke behandelingen en tandartskosten als door een ongeval bijvoorbeeld een tand afgebroken is. Naast deze belangrijkste vergoedingen, gaat zelfs nog verder, want ook kosten voor kinderopvang bij ziekenhuisopname van een ouder krijg je van Ditzo terug. Je kunt zelfs recht hebben op gezinshulp bij opname in het ziekenhuis. Hier heb je recht op zonder het afsluiten van een aanvullende verzekering.

Voor wie is de Ditzo Pechvogelhulp?

Het gaat om verzekerden met een zorgverzekering bij Ditzo. De dekking geldt ook voor de meeverzekerde kinderen. Voor deze extra service is geen premie verschuldigd. Eén keer in het verzekeringsjaar kun je aanspraak maken op de pechvogelhulp.

Wat wordt er onder een ongeval verstaan?

Het is een plotseling en onverwachte gebeurtenis. Van buitenaf met geweld inwerkend op het lichaam van de verzekerde. Een vallende piano op jouw hoofd is een ongeval. Een beroep op de Pechvogelhulp kan in dat geval. Onwel worden is vaak ook plotseling en onverwacht, maar valt niet onder de definitie van een ongeval. Geen nood, je blijft niet met de rekening van de zorgkosten zitten. De meeste zorgkosten worden namelijk betaald vanuit de basisverzekering.

Met de Ditzo zorgverzekering heb je recht op de Pechvogelhulp. Voor ruimere medische zorg kun je ook nog een aanvullende verzekering kiezen. Dat doe je bijvoorbeeld voor paramedische zorg, zoals fysiotherapie en therapeutisch zwemmen.

Geactualiseerd: woensdag 7 december 2022

Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Webredacteur

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Vergelijk en bespaar tot € 402
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie