Zorgverzekering vergelijken

Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Zorgverzekeringen vergelijken

Zorgverzekeraar Ditzo biedt pechvogelhulp aan verzekerden

Ditzo biedt een extra service voor verzekerden met een zorgverzekering bij de verzekeraar. Bij een ongeval kun je kosten verschuldigd zijn. Bij Ditzo kun je in dat geval aanspraak maken op de Ditzo Pechvogelhulp.

ditzo.jpg

Het gaat om een vergoeding voor de kosten die je niet vergoed krijgt van de zorgverzekeraar. De kosten moeten wel voortvloeien uit een ongeluk. De vergoeding kan niet gebruik worden voor het bekostigen van het eigen risico of de eigen bijdrage. De uitkering bedraagt maximaal € 10.000. Je kunt kiezen voor de uitgebreidere Pechvogelhulp Plus. Voor een paar euro per maand meer heb je recht op een vergoeding tot € 12.500 en je nabestaanden ontvangen € 12.500 als je overlijdt door een ongeval. Heb je ook nog een schadeverzekering bij Ditzo? Dan krijg je de Pechvolgelhulp Plus gratis.

Welke kosten krijg je vergoed?

Hierbij kun je denken aan fysiotherapie voor noodzakelijke behandelingen en tandartskosten als door een ongeval bijvoorbeeld een tand afgebroken is. De service gaat zelfs nog verder, want ook kosten voor kinderopvang bij ziekenhuisopname van een ouder krijg je van Ditzo terug. 

Voor wie is de Pechvogelhulp?

Het gaat om verzekerden met een zorgverzekering bij Ditzo. De dekking geldt ook voor de meeverzekerde kinderen. Voor deze extra service is geen premie verschuldigd. Eén keer in het verzekeringsjaar kun je aanspraak maken op de pechvogelhulp.

Wat wordt er onder een ongeval verstaan?zorg - ongeval.jpg

Het is een plotseling en onverwachte gebeurtenis. Van buitenaf met geweld inwerkend op het lichaam van de verzekerde. Een vallende piano op jouw hoofd is een ongeval. Een beroep op de Pechvogelhulp kan in dat geval. Onwel worden is vaak ook plotseling en onverwacht, maar valt niet onder de definitie van een ongeval. Geen nood, je blijft niet met de rekening van de zorgkosten zitten. De meeste zorgkosten worden namelijk betaald vanuit de basisverzekering. 

Geactualiseerd: 14-09-2020


Gepubliceerd: maandag 26 juni 2017
Geactualiseerd: maandag 14 september 2020

Vergelijk en bespaar tot € 504
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie