Verzekering vergelijken

Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.

1,1 miljoen overstappers van zorgverzekering in 2020

door Lesley Anker

In de laatste maanden van 2019 kozen 1,1 miljoen mensen een andere zorgverzekeraar voor 2020. Dit blijkt uit de voorlopige cijfers van Vektis die Zorgverzekeraars Nederland (ZN) vandaag bekend maakte. Dit aantal is minder dan het jaar daarvoor: toen stapten uiteindelijk 1,2 miljoen verzekerden over van zorgverzekeraar. In dit onderzoek zijn de overstappers naar een andere polis van hun huidige zorgverzekeraar niet meegerekend.

voorspelling-politiek-premies.jpg

Ook in januari nog overstappen

Het aantal overstappers van 6,2% kan nog veranderen, omdat mensen ook in januari nog kunnen wisselen van zorgverzekering. Vektis maakt de definitieve cijfers vaak begin februari bekend. Wij zijn benieuwd of er uiteindelijk tóch meer overstappers zullen zijn dan voorgaande jaren:
 

Benieuwd of jij nog over kan stappen in januari? Lees dan dit artikel.

Andere verwachting door grote premieverschillen en minder collectiviteitskorting

In november 2019 maakten de zorgverzekeraars hun nieuwe premies bekend. Sommige verzekeraars verhoogden de premie, anderen verlaagden juist. De overheid maakte vorig jaar bekend dat de maximale collectiviteitskorting daalt van 10% naar 5%. Collectief verzekerden gaan dit jaar daarom meer premie betalen. Ondanks deze veranderingen zijn er (voorlopig) toch minder overstappers dan vorig jaar. Waarschijnlijk doordat onduidelijk bleef of zorginstellingen waren gecontracteerd door zorgverzekeraars. Veel verzekeraars hadden deze contracten pas eind december rond, in plaats van 12 november toen ook alle premies bekend moesten zijn. Dus wisten consumenten niet zeker of ze na een overstap wel naar het ziekenhuis in de buurt zouden kunnen. De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) zou hier veel strenger op moeten handhaven.

Meer overstappers via Poliswijzer.nl

Het landelijke overstappercentage is lager dan vorig jaar, maar op Poliswijzer.nl zien wij een stijging in het aantal overstappers naar een andere verzekeraar of naar een andere zorgverzekering van hun huidige zorgverzekeraar. We hebben veel mensen kunnen helpen om een nieuwe zorgverzekering te kiezen die beter past bij hun zorgwensen én tegen een lagere premie. 

Deel dit artikel op:

Lesley Anker

Online Productspecialist Verzekeringen
Lesley Anker
Ik ben Lesley, sinds 2019 werkzaam als communicatiemedewerker & gediplomeerd adviseur zorgverzekeringen bij Poliswijzer.nl. Ik vind het waardevol om mensen verder te helpen en te adviseren. Bijvoorbeeld door moeilijke informatie begrijpelijk te maken. Dat onze websitebezoeker verzekeringen eenvoudig en eerlijk met elkaar kan vergelijken vind ik het allerbelangrijkst. Het continue verbeteren van de website is dan ook elke dag vaste prik.

Reageren

Google ReCaptcha
Beveiligd met reCAPTCHA Privacy - Voorwaarden

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Navigatie