Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op Poliswijzer.nl helpen we jou ook te besparen op je (zorg)verzekering!

Wat zit er in de basisverzekering van 2024?

Vergelijk alle basisverzekeringen

Vind jouw zorgverzekering

Je leeftijd kan van invloed zijn op de hoogte van de premie.
Wij vragen je postcode omdat we willen laten zien bij welke zorgverleners zoals ziekenhuizen in jouw buurt je terecht kunt.
Gezinsleden meeverzekeren
Gezinsleden meeverzekeren

Grote besparing op de basisverzekering

  • Vergelijk alle basisverzekeringen op prijs en kwaliteit
  • Kies de beste basisverzekering die bij je past
  • Sluit je zorgverzekering in een paar klikken af
  • Bespaar tot € 468 per jaar op je basisverzekering

Heb je een vraag over zorgverzekeringen?

Neem dan gerust contact op met onze gediplomeerde experts.
Wij staan iedere maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.30 voor je klaar.
Poliswijzer.nl Poliswijzer gediplomeerde verzekeringsexperts

Top 5 Basis zorgverzekeringen

Met € 385 verplicht eigen risico

Veelgestelde vragen

Over zorgverzekeringen
  • Wat is een basisverzekering?

    Het basispakket van de zorgverzekering is een pakket met vergoedingen van veelgebruikte zorg. De overheid bepaalt de inhoud van dit pakket. Denk bijvoorbeeld aan een doktersbezoek, medicijnen die de huisarts voorschrijft of het verblijf in een ziekenhuis.

  • Waarom is een basisverzekering verplicht?

    De basisverzekering is verplicht omdat zorg erg duur is. In Nederland willen we niet dat mensen opzien tegen de hoge kosten en daarom wegblijven bij hun zorgverlener. Dat is slecht voor hun gezondheid. De meeste mensen kunnen bijvoorbeeld niet zelf een operatie betalen. Met een basisverzekering wordt de operatie vergoed.

  • Waarom zou ik basisverzekeringen vergelijken?

    De inhoud van het basispakket is overal gelijk. De goedkoopste basisverzekering biedt dus precies dezelfde dekking als de duurste. Dat is ook meteen een goede reden om te vergelijken. Je kunt tot € 402 besparen en toch dezelfde dekking behouden.

  • Hoe vergelijk ik basisverzekeringen?

    Dat is simpel! Vul je geboortedatum en postcode in en start de vergelijking. In de vergelijker kun je ervoor kiezen om het eigen risico van 385 euro te verhogen. De goedkoopste zorgverzekering staat bovenaan. In de resultaten zie je gelijk wat voor type basisverzekering het is en of je in alle ziekenhuizen in Nederland terecht kunt.

  • Hoe eenvoudig is overstappen van basisverzekering?

    Heel eenvoudig! Heb je jouw zorgverzekering gevonden? Klik dan op de blauwe aanmeldknop en sluit je zorgverzekering af. Je ontvangt binnen een paar dagen je nieuwe zorgpolis en hebt dan nog 14 dagen bedenktijd. Zelf hoef je niets meer te doen: je nieuwe verzekeraar zegt de oude zorgverzekering op.

Wat zit er in de basisverzekering?

Rijksoverheid bepaalt de zorg in de basisverzekering. Hieronder vind je een overzicht van vergoedingen die onder de basisverzekering vallen. De dekking in de basisverzekering is erg uitgebreid. De basisverzekering vergoedt een bezoek aan de huisarts en spoedeisende zorg, maar bijvoorbeeld ook:

  • Behandelingen in het ziekenhuis (zorg van een medisch specialist)
  • Psychologische zorg (GGZ)
  • Tandarts voor kinderen (behalve de beugel)
  • Ziekenvervoer
  • Medicijnen
  • Dieetadvies
  • Gehandicaptenzorg
  • Ouderenzorg
  • Paramedische herstelzorg na corona (blijft verzekerd tot 2025)
bloedonderzoek.pnggehandicaptenzorg.pnghuisarts.pngmedicijnen.pngmedische-specialist.pngouderenzorg.pngpsychische-hulp-0.pngspoedeisende-hulp.pngtandarts-tot-18-0.pngverloskundige.pngziekenhuiszorg.pngziekenvervoer.png

Drie redenen om basisverzekeringen te vergelijken

1. Premies verschillen enorm, maar vergoedingen zijn hetzelfde

Doordat zorgverzekeraars zelf hun premie bepalen, ontstaan er prijsverschillen tussen de basisverzekeringen. Zo kan de basisverzekering bij de ene zorgverzekeraar veel goedkoper zijn dan bij de andere. Terwijl de inhoud van de basisverzekering bij elke verzekeraar gelijk is. Dus vergelijk zorgverzekeringen en vind de best passende zorgverzekering. 

2. Geen collectiviteitskorting meer

Sinds 2023 krijg je geen collectiviteitskorting meer op de basisverzekering, alleen nog op de aanvullende zorgverzekering. Heb je nog een collectieve zorgverzekering? Vergelijk dan eens of het bij een andere verzekeraar goedkoper kan nu je toch geen korting meer krijgt.

3. Je zorgverlener is niet (meer) gecontracteerd bij je huidige zorgverzekering

Een zorgverzekeraar kan verschillende basisverzekeringen aanbieden. Het verschil zit dan bijvoorbeeld in het aantal gecontracteerde zorgverleners en hoeveel je krijgt vergoed bij een niet gecontracteerde zorgverlener. Ook daarom is het verstandig om basisverzekeringen met elkaar te vergelijken. In de vergelijker zie je namelijk gelijk of alle ziekenhuizen zijn gedekt. Of voeg bij de filters je eigen zorgverleners toe. Alleen de zorgverzekeraars die een contract hebben met jouw zorgverlener blijven over.

Informatie gecontroleerd door expert

Navigatie