Verzekering vergelijken

Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.

Bespaar via een prijsvechterslabel van je zorgverzekeraar

door Jeanet Woldring 1 reactie

Je kunt kiezen uit tientallen zorgverzekeraars die ieder onder in totaal 10 concerns vallen. Maar bij welke verzekeraar ben je nu het beste uit en wie hoort bij wie? Lees het hier en je bespaart honderden euro's per jaar door over te stappen naar het prijsvechterslabel van je zorgverzekeraar! Meestal is dit een internetverzekering waarbij je je zorgzaken zoveel mogelijk online regelt. 

visvijver-van-verzekeraars.png

Landschap zorgverzekeraars

De zorgverzekeringsmarkt in Nederland kent 4 grote concerns die 86,5% van de verzekerden bedienen. Dit zijn zijn Achmea, VGZ, CZ en Menzis. Naast deze grote 4 zijn er nog 6 kleinere concerns. Deze 10 concerns bieden verzekeringen aan via meerdere merken. Dat noemen we de labels. Poliswijzer.nl heeft een overzicht van de concerns en labels. Daarin kun je zien zien bij welk concern je verzekeraar hoort.

Stap over van hoofdlabel naar prijsvechterslabel

Door van het hoofdlabel over te stappen naar het prijsvechterslabel van de grote verzekeraars bespaar je veel geld per maand. Zo ben je op jaarbasis circa € 170 goedkoper uit als je van Menzis (Basis Vrij) overstapt naar Anderzorg Basis, en meer dan € 250 als je overstapt van Zilveren Kruis (Basis Zeker) naar ZieZo (Basis). Bij deze prijsvechterslabels regel je alle zorgzaken via het internet, waardoor lagere premies mogelijk zijn. Je polis, zorgkosten en zorgverbruik kun je online inzien via de website of via een app van de verzekeraar. Voor veel mensen is zo’n internetzorgverzekering heel interessant, want de premie is een fors stuk lager. Wat er precies van je verwacht wordt bij een internetzorgverzekering verschilt per verzekeraar. 

Prijsvechterslabel: internetzorgverzekering

In onderstaande lijst kun je zien wie bij wie hoort in het landschap van zorgverzekeraars en wat de hoofdlabels en prijsvechterslabels zijn.

Achmea

Achmea is marktleider met ongeveer 5 miljoen verzekerden. Onderstaande labels zijn verbonden aan het concern:

Hoofdlabel:

Prijsvechterslabel:

Overige labels:

VGZ 

VGZ heeft 3,8 miljoen verzekerden. De labels die onder VGZ vallen zijn:

Hoofdlabel:

Prijsvechterslabel:

Overige labels:

CZ

CZ heeft 3,6 miljoen verzekerden. De labels van CZ zijn:

Hoofdlabel:

Prijsvechterslabel:

Overige labels:

Menzis

Menzis heeft ruim 2,2 miljoen verzekerden bij een van de onderstaande merken:

Hoofdlabel:

Prijsvechterslabel:

Overige labels:

De overige 13,5% van de markt is onderverdeeld bij 6 concerns:

DSW Zorgverzekeraar

ONVZ Zorgverzekeraar

Zorg en Zekerheid Zorgverzekeraar 

ASR Ziektekosten

ENO Zorgverzekeraar N.V.

iptiQ

Volmachten

Er zijn ook een aantal volmachten actief in de zorgmarkt. Volmachten zijn geen zorgverzekeraars, maar ondernemingen die zorgverzekeringen voeren voor rekening en risico van een zorgverzekeraar.

In de zorgvergelijker van Poliswijzer.nl kun je de hoofdlabels en prijsvechtersmerken met elkaar vergelijken op basis van dekking, premie en andere belangrijke criteria. Je kunt ieder jaar overstappen tot en met 31 december naar een andere zorgverzekeraar. Je hoeft je oude verzekering niet op te zeggen, dat verloopt automatisch bij de overstap.

Geactualiseerd: 03-09-2019

Deel dit artikel op:

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.

Reacties (1)

Geplaatst door: Annab ()

Besteed en promevendum horen niet meer bij vgz heb een brief gekregen dat ze nu zelfstandig zijn gegaan

Opmerking van de redactie op 22-11-2017
Dag Annab, Top dat je het hebt opgemerkt. We passen het vandaag aan. Besured, Promovendum en National Academic hebben een nieuwe risicodrager Iptiq (vanaf 1 januari 2018).
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Navigatie