Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.

Beste zorgverzekeringen met alternatieve geneeswijzen in 2022

door Juul Dijkhuis 1 reactie Leestijd: 3 minuten

Bij het verzekeren van alternatieve geneeswijzen is het een kwestie van goed vergelijken. Het is namelijk mogelijk om tegen een redelijke premie alternatieve geneeswijzen ruim te verzekeren. In onze top 5 zie je bij welke verzekeraars je een ruime dekking krijgt.

alternatievegeneeswijzen.png

Wat zijn alternatieve geneeswijzen? Het is een verzamelnaam van behandelingen die niet onder de reguliere geneeskunde vallen. Het feit dat het officieel niet onder geneeskunde valt, wil nog niet zeggen dat je er geen baat bij kunt hebben. Veel Nederlanders maken er gebruik en hebben daardoor naar eigen zeggen een betere gezondheid. Denk maar eens aan de homeopaat, chiropractor of acupuncturist. 

Maximale vergoeding per dag

Je kunt een bedrag van € 500 aan alternatieve geneeswijzen verzekeren, maar let daarbij ook op de maximale vergoeding per dag. Je krijgt bijvoorbeeld maximaal € 40 per dag of per behandeling uitgekeerd. Als jouw behandeling € 80 kost, betaal je dus alsnog de helft van het bedrag zelf. Een volledige vergoeding van hoge tarieven verzekeren is onmogelijk. Alle verzekeraars hanteren een maximale vergoeding.

Wanneer alternatieve geneeswijzen verzekeren?

Verzeker alternatieve geneeswijzen alleen mee als je de kosten ook echt gaat maken. Het ruim verzekeren van alternatieve geneeswijzen is namelijk erg kostbaar. Een vergoeding van maximaal € 1000 per jaar is sowieso lastig, maar € 500 per jaar is goed te verzekeren tegen een redelijke premie. 

Kan het verzekeren voor alternatieve geneeswijzen wel uit?

De verzekeraars die alternatieve geneeswijzen verzekeren hebben een valkuil in de voorwaarden. De meeste verzekeraars vergoeden maar € 40 per dag. De meeste behandelingen zullen dit tarief overstijgen, dus betaal je een deel van de behandeling zelf. Onder de streep kan het verzekeren vaak wel uit als je de kosten ook écht maakt.

Je wilt maar een aantal behandelingen verzekeren

Wij hebben een top 5 samengesteld van betaalbare zorgverzekeringen waarbij alternatieve geneeswijzen zijn meeverzekerd. Je gaat 5 keer naar de alternatieve genezer. Wat zijn de goedkoopste zorgverzekeringen (basisverzekering + aanvullende dekking)?

Zorgverzekeringen 2022 met minimaal 5 behandelingen alternatieve geneeswijzen

Zorgverzekeraar

Zorgverzekering

Vergoeding

Maandpremie

pro-life.png Principe Polis Budget + Mediumpolis € 320 (€ 40 per dag) € 137,25
logo-united-consumers-nieuw.png UC Bewuste Keuze + Zorgzeker 2 (incl. Tand Ongevallen) € 250 (€ 40 per dag) € 137,50
logo-unive.png Univé Zorg Select + Aanvullend Beter € 300 (€ 40 per dag) € 141,65


Je gaat minimaal 10 keer per jaar naar de alternatieve genezer

Is 5 keer per jaar onvoldoende voor jou? Wij hebben ook een vergelijking gemaakt voor 10 behandelingen in 2022. Ook in dit geval is het grootste obstakel de maximale vergoeding per dag.

Zorgverzekeraar

Zorgverzekering

Vergoeding

Maandpremie

logo-unive.png Univé Zorg Select + Aanvullend Best € 500 (€ 40 per dag) 153,65
logo-iza.png IZA Basis Keuze + Extra Zorg 2 € 500 (€ 40 per dag) € 163,40
logo-vgz.png VGZ Basis Keuze + VGZ Aanvullend Best € 500 (€ 40 per dag) 166,65


Wil je meer weten over het verzekeren van alternatieve geneeswijzen of wil je persoonlijk advies? Onze adviseurs zitten klaar om samen met jou een vergelijking te maken!

Deel dit artikel op:

Geactualiseerd: donderdag 23 december 2021

Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Webredacteur

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Reacties (1)

Geplaatst door: Annelies van Soest ()

Hallo,

Elk jaar maak ik zeker 10 maal €69 onkosten voor psychosociale therapie, die niet vergoed wordt door Zorg &Zekerheid. Best veel geld voor mijl
Veel andere verzekeringen vergoeden het wel , gedeeltelijk, tot €450 per jaar.
Daar staat tegenover dat ik via de gemeente Utrecht op de zorg&zekerheid av top verzekering korting krijg vanuit een u-pas-korting (voor mensen met lage inkomens). Ik hoor van div. hulpverleners dat deze zorg&zekerheid av top een uitstekende verzekering is.
Altijd een heel gedoe om te kijken hoe ik het beste uitkom met of zonder deze vergoeding bij deze of bij een andere verzekering. U vindt het eenvoudig, ik niet hoor.

Heeft u een idee over een goede verzekering die mijn ‘alternatieve geneeswijze’ wel vergoedt? Mijn zorgverleenster is aangesloten bij het Beroepsregister LVPW Beroepsregister RBCZ Registertherapeut BCZ. (Ik vind daar niks alternatiefs aan trouwens, maar dat terzijde).

Hartelijk bedankt alvast voor het meedenken !
Annelies van Soest

Opmerking van de redactie op 20-12-2021
Hallo Annelies,

Wij kunnen jou hierbij adviseren, maar daar hebben we aanvullende informatie voor nodig van jou. Om voorkomen dat alle gegevens openbaar op het internet komen, kun je jouw vraag naar ons insturen via info@poliswijzer.nl.

Team Poliswijzer
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 535
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie