Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Zorgverzekeringen vergelijken

Einde van de collectieve zorgverzekering van FNV

door Juul Dijkhuis Leestijd: 2 minuten

fnv.png

De neergang van de collectieve zorgverzekering: wij schreven er al eerder over. Per 1 januari 2019 houdt één van de grootste collectieve zorgverzekeringen op te bestaan. Dan stopt de collectieve zorgverzekering van de FNV en zorgverzekeraar Menzis. Verzekerden verliezen daarmee de collectieve korting op de zorgverzekering en ook de extraatjes. Hoe erg is dat? En wat zijn de alternatieven?

In haar persbericht geeft de FNV aan dat ze er niet uit zijn gekomen met Menzis. Ook met andere zorgverzekeraars konden ze geen zaken doen. De leden die gebruik maken van de collectieve regeling zijn schriftelijk geïnformeerd over de gevolgen. Zij zijn genoodzaakt om eind dit jaar een nieuwe zorgverzekering af te sluiten of om te kiezen voor het alternatief van Menzis. Dat zal een standaard zorgverzekering zijn, dus zonder de kortingen, uitgebreide vergoedingen en extraatjes.

Waarom stopt de samenwerking tussen FNV en Menzis?

Zoals je van professionele bedrijven mag verwachten hebben ze de reden van de beëindiging in mooie woorden verpakt. De ideeën over de gezondheidszorg en het zorgstelsel zouden uit elkaar gegroeid zijn. Naar eigen zeggen legt Menzis de focus minder op het collectief verzekeren. Het aantal gemeentepolissen wordt ook al afgebouwd door de verzekeraar. 

Wat is de beste alternatieve zorgverzekering voor 2019?

Er is niet één pleister voor alle wonden. Het verzekeren van de zorg is persoonsgebonden. De een heeft misschien behoefte aan een ruime dekking voor fysiotherapie. Een ander gaat nooit naar de fysiotherapeut en vindt juist alternatieve geneeswijzen belangrijk. De perfecte zorgverzekering is afhankelijk van persoonlijke wensen en voorkeuren. Menzis komt met een alternatieve zorgverzekering, maar beter is om zelf goed te onderzoeken welke verzekering het beste bij je past. Dat is ook het advies wat FNV aan haar leden geeft.

Vergelijk op Poliswijzer.nl

Het verliezen van de collectiviteitskorting hoeft geen probleem te zijn. Er zijn tientallen verzekeraars waar je terecht kunt. Er zit vast wel een zorgverzekering tussen waar je tegen een lagere premie minimaal dezelfde dekking krijgt  in de zorgverzekering. Stel je eigen zorgverzekering op maat samen. Maak daarvoor gebruik van onze Zorgvergelijker waar je alle zorgverzekeringen op prijs en inhoud kunt vergelijken.

Deel dit artikel op:

Geactualiseerd: maandag 11 september 2023

Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Verzekeringsexpert

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 402
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie