Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Zorgverzekeringen vergelijken

Hoe verzeker je een beugel voor je kind in 2020?

door Lesley Anker 2 reacties Leestijd: 3 minuten

De laatste halfjaarlijkse tandartscontrole eindigt in de volgende uitspraak van de tandarts: “jouw kind moet volgend jaar een beugel.” Is dit herkenbaar? Dan is dit artikel voor jou! Wij geven tips hoe je de beugel van je kind het beste kunt meeverzekeren.

De kosten voor een beugel kunnen oplopen tot wel een paar duizend euro per kind, een flinke kostenpost voor ouders. Orthodontie wordt niet zomaar vergoed vanuit de basisverzekering. Dit betekent dat je de kosten zelf moet betalen of via een aanvullend pakket kunt verzekeren. In de premie, dekking en voorwaarden van deze verzekeringen kan veel verschil zitten. Ook kun je te maken krijgen met een wachttijd en toetredingseisen. 

Welke vergoeding voor orthodontie kies ik?

Omdat de kosten van de beugel worden verdeeld over meerdere jaren, heb je in het eerste jaar sowieso genoeg aan 100% vergoeding vanaf € 1500 orthodontiekosten per jaar. De totale kosten van de beugel hoef je dus niet in één keer te betalen. 

Een rekensommetje: de totale kosten van de beugel zijn bijvoorbeeld € 3000. Kies in jaar 1 een vergoeding van 100% v.a. € 1500. Stap aan het eind van jaar 1 over naar een andere verzekeraar en kies opnieuw een vergoeding van € 1500 voor de overige kosten in jaar 2. Zo zit je niet met de eenmalige vergoeding, maar begin je weer met een schone lei.

Ik wil geen wachttijd of beoordeling

Hoe hoger de vergoeding voor een beugel hoe eerder je te maken krijgt met een wachttijd. Een wachttijd betekent dat je eerst een jaar premie moet betalen voordat je gebruik kunt maken van de vergoeding. Wil je een verzekering zonder wachttijd? Dat snappen we heel goed. Daarom hebben we 3 zorgverzekeringen voor je geselecteerd  waarbij de vergoeding van de beugel direct vanaf 1 januari komend jaar ingaat en er geen toetredingseisen zijn. 

Top 3 goedkoopste zorgverzekeringen 2021 met orthodontie tot 18 jaar

Dit zijn de drie voordeligste zorgverzekeringen zonder wachttijd of toetredingseisen als je de beugel van je kind wilt meeverzekeren:

Zorgverzekeraar

Vergoeding beugel

Acceptatie

Premie per maand

logo-unive.png 100% tot maximaal € 1500 Direct € 142,05
VGZ.gif 100% tot maximaal € 1500 Direct € 144,65
logo-promovendum.png 100% tot maximaal € 1500 Direct € 151,75


Niet beide ouders hebben orthodontievergoeding nodig

Soms zien we dat beide ouders op dezelfde polis staan, terwijl alleen het kind de orthodontievergoeding nodig heeft. Het is voldoende om één ouder de polis met orthodontievergoeding af te laten sluiten waarop je het kind laat meeverzekeren. Is het potje met orthodontievergoeding op? Dan kun je ieder jaar gewoon weer van verzekeraar wisselen, totdat de beugelvergoeding niet meer nodig is. Het verzekeren van de beugel kan al snel uit, omdat de vergoeding meer oplevert dan de premie die je betaalt. 

Gratis deskundig advies?

Twijfel je nog over de overstap of wil je deskundig advies? Bel ons gewoon! Wij kunnen jou alles vertellen over de keuzemogelijkheden en advies op maat geven. Je kunt ons bellen en WhatsAppen op het telefoonnummer 050-2111456. Je kunt ons ook bereiken via Twitter (@poliswijzer) en Facebook (@poliswijzerNL). Of stel je vraag in een mailtje aan info@poliswijzer.nl.

Deel dit artikel op:

Geactualiseerd: vrijdag 28 oktober 2022

Lesley Anker
Lesley Anker Verzekeringsspecialist & Communicatiemedewerker

Sinds 2019 ben ik werkzaam als communicatiemedewerker & gediplomeerd adviseur zorg- en schadeverzekeringen bij Poliswijzer.nl. Daardoor kan ik het juiste advies geven over de financiële producten die Poliswijzer.nl aanbiedt. Ik vind het waardevol om mensen verder te helpen en te adviseren. Bijvoorbeeld door moeilijke informatie begrijpelijk te maken. Zodat onze websitebezoekers verzekeringen eenvoudig en eerlijk met elkaar kunnen vergelijken. Het continue verbeteren van de website is dan ook elke dag vaste prik.

Reacties (2)

Geplaatst door: Marco ()

wij hebben afgelopen jaar kosten voor een beugel gehad bij Unive en 2 jaar geleden bij VGZ.
Beiden hebben een eenmalige maximale vergoeding. Hoe zit het nu als ik weer terug ga naar bijvoorbeeld VGZ? M'n zoon moet nu namelijk ook een beugel. Heeft hij dan ook weer recht op de eenmalige vergoeding? Dus is de eenmalige vergoeding per kind? of per ouder? M'n dochter heeft dus vermoedelijk haar eenmalige vergoeding verbruikt. Begint ze weer opnieuw voor een vergoeding om dat ze 1 of meerdere jaren is weg geweest? Maakt het ook nog uit of we naar een dochter of zuster maatschappij overstappen van een organisatie waar we al gezeten hebben? En maakt het ook nog uit of we onze kinderen nu op naam van de moeder zetten en voorheen op naam van de vader?

Opmerking van de redactie op 22-12-2020
Hallo Marco,

De eenmalige vergoeding voor de beugel geldt per verzekerde. Dus meeverzekerde kinderen die nog geen kosten hebben gemaakt voor de beugel, in dit geval jouw zoon, hebben de hele vergoeding nog over. Je ontvangt de vergoeding weer opnieuw (dus ook jouw dochter) als je overstapt naar een andere zorgverzekeraar. Het maakt hierbij niet uit of de huidige en nieuwe zorgverzekeraar onder hetzelfde concern vallen.

We hebben de voorwaarden van VGZ uitgeplozen. Stap je over naar VGZ, de verzekeraar waar jouw dochter 2 jaar geleden gebruik heeft gemaakt van de vergoeding, dan kun je niet met een schone lei beginnen en dus niet nog eens gebruik maken van de beugel vergoeding. Wel als het gaat om een ander persoon, jouw zoon bijvoorbeeld.

Kom je er zo uit? Je kunt ons ook altijd bellen voor advies naar 050 2111 456. Groet, Team Poliswijzer.nl
Geplaatst door: Hans Maille ()

mijn dochter moet binnenkort een beugel maar is blijkbaar niet verzekerd via mijn polis (VGZ), wachttijd?!
Nu willen we wachten tot januari, wat kunnen we het best doen?
Mogelijkheden zonder wachttijd ? voor ons een onbekend terrein

Heb jij advies?

Groet, Hans Maille

Opmerking van de redactie op 20-08-2020
Hallo Hans,

Er zijn meerdere verzekeraars die geen wachttijd hanteren. Je kunt je dochter meeverzekeren op jouw polis. Als meeverzekerde krijgt ze dan een vergoeding als het in jouw zorgverzekering meeverzekerd is. In het geval ze 18 jaar of ouder is, moet ze orthodontie meeverzekeren op haar eigen zorgverzekering. Op Poliswijzer.nl kun je ook zelf een vergelijking maken waarin alleen verzekeraars terugkomen die geen wachttijden hanteren. Dat kan via de filter 'Acceptatie - Direct', maar je kunt ons ook gewoon bellen voor hulp.Vanaf half november kun je een vergelijking maken voor het nieuwe verzekeringsjaar.

Poliswijzer.nl
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 402
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie