Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op Poliswijzer.nl helpen we jou ook te besparen op je (zorg)verzekering!
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Zorgverzekeringen vergelijken

Verstandskies trekken: wat kan je verzekeren in 2024?

Een verstandskies trekken kan een ingrijpende handeling zijn. Als je pech hebt, moet de verstandskies getrokken worden door een kaakchirurg. Hoe gaat het in z’n werk en worden de kosten door de basisverzekering vergoed? Hoe hoog zijn de kosten voor een verstandskies trekken?

Ga snel naar:

De meeste volwassenen hebben vier verstandskiezen. Niet iedereen heeft er last van, maar soms kunnen ze opspelen. Als vooraf bekend is dat ze problemen gaan opleveren, worden ze preventief getrokken. Bij acute problemen heb je geen keuze. Maar als er sprake is van preventief trekken, is het nuttig om even te kijken naar de financiële consequenties.

verstandskies trekken verzekering

Worden de kosten vergoed vanuit de zorgverzekering?

Mondzorg voor volwassenen zit niet in de basisverzekering. Mondzorg voor kinderen tot 18 jaar juist wel. Met een aanvullende tandartsverzekering kunnen volwassenen de kosten voor de tandarts betaalbaar meeverzekeren. De meeste verstandskiezen worden niet getrokken door een tandarts. De ingreep is namelijk vaak lastig doordat de kiezen nog voor een groot deel verstopt zitten onder het tandvlees. Nadat je bent doorverwezen naar de kaakchirurg in het ziekenhuis, worden de kosten vergoed vanuit de basisverzekering. Dit komt doordat ziekenhuiszorg in het basispakket zit.

Kosten verstandskies trekken door tandarts of kaakchirurg

Het laten trekken van een verstandskies bij de tandarts betaal je zelf als je geen aanvullende tandartsverzekering hebt. De exacte kosten kunnen verschillen, maar je kunt uitgaan van een bedrag van € 200 (december 2023) per verstandskies. Een verstandskies laten verwijderen door de kaakchirurg betaal je niet zelf, want hiervoor ben je verzekerd in de basisverzekering. Een verstandskies laten trekken door een kaakchirurg kost je wel het eigen risico, voor zover je dit nog niet hebt betaald voor andere zorgkosten. Als de tandartsverzekering vergoedt, betaal je geen eigen risico.

Verzekerden tot 18 jaar zijn gedekt in de basisverzekering

De kosten van de tandarts of kaakchirurg voor jongeren worden altijd betaald door de zorgverzekeraar. Kinderen tot 18 jaar betalen ook geen eigen risico. Voor jongeren maakt het voor de kosten dus niets uit of het een specialistische ingreep is of een routineklus door de tandarts. Tot je volwassen bent kun je verstandskiezen laten trekken zonder het maken van kosten.

Een tandartsverzekering afsluiten of je kosten zelf betalen?

De kosten van deze ingreep kun je verzekeren. Bepaal voor jezelf welke tandartskosten je volgend jaar gaat maken. Wil je de kosten volledig vergoed krijgen? Dat is mogelijk. Je kunt ook tegen een lagere premie kiezen voor een tandartsverzekering met een gedeeltelijke vergoeding en een lagere premie. Hiervoor kun je kiezen als je de verstandskies mogelijk moet laten trekken door de kaakchirurg.

Top 3 goedkoopste zorgverzekeringen met € 250 vergoeding in 2024 

Zorgverzekeraar

Vergoeding

Acceptatie

Premie per maand

fbto 75% per rekening - maximaal € 250 Direct € 141,45
vinkvink 75% per rekening - maximaal € 250 Direct € 145,10
de-friesland 80% per rekening - maximaal € 250 Direct € 149,70

Top 3 goedkoopste zorgverzekeringen met € 500 vergoeding in 2024

Zorgverzekeraar

Vergoeding

Acceptatie

Premie per maand

de-friesland 80% per rekening - maximaal € 500 Direct € 163,70
zilveren-kruis.gif 100% per rekening - maximaal € 500 Direct € 163,95
de-christelijke-zorgverzekeraar.gif 75% per rekening - maximaal € 250 Direct € 166,40

In onze zorgvergelijker kun je bij aanvullende dekking kiezen voor verschillende mogelijkheden. Kun je geen keuze maken? Klik daar dan op 'keuzehulp' naast de tandartsfilter.


Jorn Alders
Jorn Alders Expert in verzekeringen & PR

Als Online Productspecialist Verzekeren streef ik er elke dag naar om complexe verzekeringsinformatie op een simpele en concrete manier vergelijkbaar te maken. Ik heb al meer dan 12 jaar ervaring met het analyseren van schadeverzekeringen en het uitvoeren van diverse onderzoeken voor consumenten belangenorganisaties en verzekeringsmaatschappijen. Deze kennis gebruik ik nu om de vergelijkingen op Poliswijzer.nl continu te verbeteren. Zo kan elke bezoeker bij ons een verzekering vinden die het beste bij zijn of haar persoonlijke situatie past.

Vergelijk en bespaar tot € 468
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie