Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op Poliswijzer.nl helpen we jou ook te besparen op je (zorg)verzekering!
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Zorgverzekeringen vergelijken

'Maak tariefafspraken ziekenhuis en zorgverzekeraar openbaar'

door Jeanet Woldring Leestijd: 1 minuut

Ziekenhuizen en zorgverzekeraars moeten transparanter worden over de gemaakte prijsafspraken. Dat wil de Consumentenbond. Op die manier kunnen patiënten beter inschatten wat een behandeling gaat kosten en ook de prijzen vergelijken tussen ziekenhuizen. 

Beloftes niet nagekomen

Volgens de Consumentenbond werden eerdere beloftes om de informatievoorziening te verbeteren niet of nauwelijks nagekomen. 'Wij eisen verbetering in een brief aan ziekenhuizen en zorgverzekeraars en we roepen consumenten op deze oproep te ondersteunen. Zo kunnen we samen de druk op beide partijen verhogen.'

Eigen tool

Als aan de oproep geen gehoor wordt gegeven, wil de bond in september een eigen tool lanceren om samen met consumenten de prijzen van ziekenhuisbehandelingen te verzamelen. 

Eigen risico

Alle Nederlanders zijn verplicht om een zorgverzekering te hebben met een verplicht eigen risico. De bedragen boven het eigen risico worden pas vergoed nadat dit is betaald. Kosten voor veel (eerste) behandelingen moet de patiënt dus zelf betalen. Daarom is het belangrijk om te weten wat de verwachte kosten zijn en of er prijs- en kwaliteitsverschillen zijn tussen de zorginstellingen waar de behandeling plaats kan vinden.

Deel dit artikel op:

Geactualiseerd: vrijdag 5 februari 2021

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 468
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie