Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.

Meer overstappers zorgverzekering 2017

door Juul Dijkhuis Leestijd: 3 minuten


zorgverzekering_pillen.jpgTot 1 februari kon je overstappen naar een andere zorgverzekering. In sommige gevallen is overstappen nog steeds mogelijk, maar normaal gesproken is het wachten tot volgend jaar. Ruim één miljoen verzekerden zijn overgestapt. Wij van Poliswijzer.nl zijn er erg trots op dat wij hier een nuttige bijdrage aan hebben geleverd.

Definitief overstappercentage zorgverzekering 2017

Vektis-overstappers zorgverzekering.jpgUit cijfers van het informatiecentrum voor de zorg Vektis blijkt dat 6,4% van de verzekerden zijn overgestapt. Dat zijn 1,08 miljoen verzekerden, een fractie meer in vergelijking met vorig jaar. In voorgaande jaren zien we vergelijkbare getallen aan overstappers naar een andere zorgverzekering. Voor de zorgverzekering 2016 hebben 6,3% van de verzekerden gekozen voor een andere verzekeraar. Voor de zorgverzekering 2015 ging het nog om 6,8%. Het recordjaar was in 2013 toen er een overstappercentage van 7,2 procent werd gemeten. Uit onze eigen gegevens blijkt dat vooral de prijsvechters van de grote verzekeraars goede zaken hebben gedaan.

Welke verzekeraars hebben het goed gedaan?

Wij hebben eind december onderzocht naar welke zorgverzekeraars massaal werd overgestapt via Poliswijzer.nl. De meeste verzekerden zijn overgestapt naar:beoordelingen Poliswijzer.nl.jpg

In totaal koos twee derde van de overstappers voor één van deze drie verzekeraars.

De zorgverzekering is gemiddeld 7,5% duurder geworden. Het is niet verwonderlijk dat de grote winnaars een scherpe premie vragen in vergelijking met andere verzekeraars.

Toch gaat het niet alleen maar om de premie

Het aantal overstappers via Poliswijzer.nl is ruim verdubbeld ten opzichte van vorig jaar. Logisch, want wij bieden een complete zorgvergelijker waarin je meer kunt dan alleen de standaardonderdelen van de zorgverzekering vergelijken. Zo bieden wij de mogelijkheid om zorgverzekeringen te vergelijken op specifieke vergoedingen. Er werd bijvoorbeeld veel vergeleken op beugel/orthodontie, brillen en contactlenzen. Over de kwaliteit van onze zorgvergelijkingen hebben wij veel complimenten ontvangen. Hiernaast zie je een paar voorbeelden van reacties die wij ontvangen hebben.

Overstappers van grote verzekeraars naar prijsvechters

De grote verzekeraars hebben terrein verloren ten opzichte van hun kleine online zusjes. Uit ons onderzoek bleek dat CZ Direct vijf keer vaker werd gekozen dan CZ zelf. De verschillen waren nog groter bij Menzis. Tien keer werd er gekozen voor Anderzorg tegen één keer voor Menzis. Het grootste verschil zagen wij bij Zilveren Kruis en de online verzekeraar Zilveren Kruis ZieZo. Tegenover één overstapper naar Zilveren Kruis stonden honderdtwintig overstappers naar Zilveren Kruis ZieZo. De verzekeraars houden de verzekerden op deze manier in ieder geval wel binnen de club.

Deel dit artikel op:


Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Webredacteur

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 535
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie