Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 17.30 uur
050 2111 456   Logo WhatsApp
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Zorgverzekeringen vergelijken

Niet alleen DSW gaat zorgpremie fors verhogen

door Juul Dijkhuis Leestijd: 2 minuten

Update: Bekijk hier de huidige premie van DSW zorgverzekeringen.

DSW heeft gisteren de koopkrachtberekeningen van het kabinet voor volgend jaar onderuit gehaald. De zorgverzekeraar verhoogt de zorgpremie niet met de voorspelde 3,50 euro, maar met bijna 10 euro. Het is een tegenvaller van ongeveer 70 euro in 2017. DSW is een kleine verzekeraar, maar ook andere verzekeraars komen al met verontrustend nieuws.

CZ, Zilveren Kruis en Menzis 

Je kunt nu zeggen dat DSW de zorgpremie voor 2017 onredelijk heeft verhoogd, maar dat is te kort door de bocht. Dat blijkt ook uit reactie van een aantal andere verzekeraars, al zijn zij nog wel voorzichtig met hun uitspraken. CZ en Zilveren Kruis hebben aangegeven dat ze de premie volgend jaar “mogelijk” ook meer gaan verhogen dan voorspeld op Prinsjesdag. Zij kunnen nog alle kanten op, maar eigenlijk kondigen ze een sterke verhoging al aan. Anders doen ze namelijk niet zo’n uitspraak.

Reserves niet onuitputtelijk

Premie DSW 2017.jpg

Vorig jaar heeft DSW 145 euro per verzekerde onttrokken aan haar financiële reserves. De premie is dus kunstmatig laag gehouden. Dit trucje kunnen ze niet nog een keer doen voor de zorgpremie van 2017. Verzekeraars zijn namelijk verplicht om flinke reserves achter de hand te hebben. Failliete verzekeraars bij financiële tegenvallers is niemand bij gebaat. Ook CZ en Menzis hebben aangegeven niet nog een keer diep in de buidel te tasten om de premie laag te houden.(klik op het plaatje voor een uitgebreide berekening premie DSW 2017)

Flinke stijging zorgpremie verwacht

Kortom wij kunnen ons voorbereiden op een flinke stijging van de premie. Het blijft nog wel de vraag hoe minister Schippers op een premiestijging van 3,50 euro kwam. Ze zal toch wel gesprekken gevoerd hebben met de zorgverzekeraars? Zij is er namelijk vanuit gegaan dat de zorgverzekeraars 2 miljard euro aan reserves in zouden zetten. Helaas voor haar en voor alle verzekerden loopt het anders.

Nu maar wachten op de andere zorgverzekeraars! Zorgpremies vergelijken loont, dat is zeker.

Deel dit artikel op:

Geactualiseerd: donderdag 10 oktober 2019

Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Webredacteur

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 535
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie