Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Zorgverzekeringen vergelijken

Dit is dé beste zorgverzekering voor ouderen

door Tony Duchenne 1 reactie Leestijd: 4 minuten

oud-echtpaar-1.jpgOuderen willen natuurlijk geen aanvullende zorgverzekering met een ruime vergoeding voor een bevalling in het ziekenhuis. Waar moeten senioren zich dan wel  voor verzekeren?  

Voordelige basisverzekering die alle ziekenhuizen in Nederland dekt

Als we wat ouder worden is een behandeling in het ziekenhuis helaas iets wat ons vaker overkomt dan we liefhebben. Goed om daar mee rekening te houden in de zorgverzekering van keuze. De basisverzekering dekt alle meest noodzakelijke en dure zorg en de inhoud is bij alle zorgverzekeraars gelijk. Wel is de vergoeding van planbare zorg in het ziekenhuis afhankelijk van welk ziekenhuis door welke zorgverzekering is gedekt. Gelukkig zijn er genoeg voordelige basisverzekeringen met dekking van alle ziekenhuizen in Nederland. Dan hoef je nooit bang te zijn dat je een gedeelte van de rekening zelf moet betalen. Dit zijn de 3 goedkoopste.

Zorgverzekeraar

Maandpremie

logo-ditzo.png  € 109,85
logo-unive.png  € 110,90
 logo-bewuzt.png  € 110,90


Soms is het verstandig om naast de basisverzekering een aanvullende zorgverzekering te nemen om kosten die niet onder de basisverzekering vallen te financieren. Vraag jezelf daarbij altijd af of de premie wel opweegt tegenover de vergoeding. Je wilt natuurlijk niet een premie van € 200 extra per jaar betalen om een bril van € 125 te kunnen aanschaffen, dat is zonde van het geld. Heb je meerdere zorgkosten dan kan het misschien uit om een aanvullende zorgverzekering te nemen. 

Voordelige zorgverzekering met ruime aanvullende dekking

Je weet nu waarschijnlijk nog niet hoeveel zorg je precies nodig hebt in het komende jaar. Dat is echter nog geen reden om uit voorzorg je voor alles en nog wat te verzekeren. Dat is onnodig geld weggooien. Kijk liever naar voorgaande jaren om in te schatten hoeveel zorg je waarschijnlijk nodig hebt. Kortom, verzeker wat je waarschijnlijk nodig hebt of minimaal achter de hand wilt hebben. Als we kijken naar wat ouderen in Nederland vaak declareren bij hun zorgverzekeraar zien we dat het daarbij vooral gaat om de kosten voor fysiotherapie, een brilvergoeding en eigen bijdragen voor hulpmiddelen zoals voor een hoortoestel of kunstgebit. Met deze wetenschap hebben we gekeken naar welke zorgverzekeringen een ruime dekking bieden voor deze kostensoorten tegen een aantrekkelijke premie. Ook bij deze verzekeringen zijn alle ziekenhuizen in Nederland gedekt.

Zorgverzekeraar

Maandpremie

logo-promovendum.png

logo-national-academic.png

 € 157,95

logo-iza.png 

 € 165,15


Voordelige zorgverzekering met een specifieke vergoeding

Ben je meer op zoek naar een bepaalde vergoeding om volgend jaar mee te verzekeren in plaats van een ruim pakket. Bijvoorbeeld omdat je nou eenmaal niet zomaar voor alles wilt betalen wat je toch niet gebruikt. Dat is heel verstandig. Als je weet welke zorg je zeker nodig hebt volgend jaar kan het lonen om te kijken naar een zorgverzekering met een goede prijs/kwaliteit verhouding op een specifiek onderdeel. Om je te helpen met orienteren hebben we daarom van een aantal veel gebruikte zorgkosten de meest voordelige zorgverzekeringen in de markt op een rij gezet.

Voordelige zorgverzekering met 24 behandelingen fysiotherapie

Zorgverzekeraar

Maandpremie

 logo-united-consumers-nieuw.png  € 149,01
 logo-promovendum.png  € 151,75
 logo-iza.png  € 154,40


Voordelige zorgverzekering met volledige vergoeding tandarts tot € 250

Zorgverzekeraar

Maandpremie

 logo-ditzo.png  € 126,10
 logo-izz.png  € 127,40
  logo-besured.png  € 130,35


Voordelige zorgverzekering met € 500 vergoeding Alternatieve geneeswijzen

Zorgverzekeraar

Maandpremie

 logo-unive.png  € 147,85
 logo-promovendum.png  € 151,75
 logo-iza.png  € 154,40


Hulp of advies nodig voor een zorgverzekering op maat in jouw persoonlijke situatie? Bel of app ons op 050-2111456 en wij helpen jou met het kiezen van de perfecte zorgverzekering.

Deel dit artikel op:

Geactualiseerd: dinsdag 14 februari 2023

Tony Duchenne
Tony Duchenne Gediplomeerd adviseur verzekeringen

Als Product Owner verzekeringen ben ik verantwoordelijk voor de kwaliteit van het vergelijken op Poliswijzer.nl. Belangrijk voor mij hierbij is de vertaalslag, zodat jij als bezoeker eenvoudig uitgelegd krijgt waar het bij verzekeringen allemaal om gaat. Te vaak hoor ik geluiden als ‘we zien door de bomen het bos niet meer’. Mijn missie is dan ook duidelijkheid en eenvoud te brengen in de wirwar aan polissen. Daarnaast ben ik Wft-gediplomeerd Adviseur Zorg- en Schadeverzekeringen zodat ik jou deskundig kan adviseren welke verzekering, naast een lage maandpremie, ook nog goede voorwaarden heeft.

Reacties (1)

Geplaatst door: Tjibbe evert van der meulen ()

Als ik uitgeschreven ben by myn gemeenthe in buitenland toerist kan ik de zorgverzekering die ik by u heb houdencorona verzekerd

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 402
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie