Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 17.30 uur
050 2111 456   Logo WhatsApp
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Zorgverzekeringen vergelijken

Welke zorgverzekering kies je als zzp'er?

door Juul Dijkhuis Leestijd: 2 minuten

zzp-er.jpgAls zzp’er heb je recht op collectiviteitskorting op de zorgverzekering, maar korting wil nog niet zeggen dat je goedkoper uit bent. Wij hebben speciaal voor zzp’ers vergelijkingen gemaakt, gericht op veel gekozen aanvullende verzekeringen.

Hoeveel korting heb je recht op?

Bepaalde verzekeraars geven korting op de premie voor de zorgverzekering. Over het algemeen zijn dat de duurdere zorgverzekeringen. Op Poliswijzer.nl kun je zorgverzekeringen vergelijken waarbij rekening wordt gehouden met een eventuele korting. Via deze link kom je in onze vergelijker terecht inclusief de korting. Zelf kun je nog aangeven of je ook bijvoorbeeld fysiotherapie en tandartskosten wilt meeverzekeren.

Met fysiotherapie herstel je sneller

De meeste zzp’ers zijn niet verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid. Dus is het zaak om bij lichamelijke klachten zo snel mogelijk de draad weer op te pakken en aan het werk te gaan. Fysiotherapie kan hierbij helpen. Wij hebben een top 3 voor jou samengesteld van de goedkoopste zorgverzekeringen waarin je ongeveer 18 behandelingen van de fysiotherapeut vergoed krijgt. Je kunt de zorgverzekering kiezen van:
•    Promovendum - € 130,40
•    PMA - € 131,91
•    Menzis - € 132,11

Maak je weinig zorgkosten? Overweeg het verhogen van het eigen risico

In de basisverzekering zit een eigen risico van € 385. Dit is het deel van de zorgkosten die voor eigen rekening blijven. Je kunt dit bedrag verhogen in ruil voor een korting op de premie. Daar staat tegenover dat je wel een groter deel van de kosten zelf draagt als je bijvoorbeeld naar het ziekenhuis moet voor een behandeling. Wat betaal je als je kiest voor het maximale eigen risico van € 885 (€ 385 + € 500) bij de goedkoopste verzekeraars?
•    Anderzorg - € 83,00
•    Zilveren Kruis Ziezo - € 83,95
•    De Friesland zorgverzekeraar - € 84,75

Kiezen voor de basisverzekering 

Er zijn basisverzekeringen met maar een zeer beperkte keuze in ziekenhuizen. Bij deze verzekeringen kan het gebeuren dat je ver moet reizen voor een behandeling in het ziekenhuis. Wij snappen dat dit onwenselijk is. Wij hebben de goedkoopste basisverzekeringen voor jou geselecteerd, waarbij alleen verzekeraars staan met minimaal 50% van de ziekenhuizen gecontracteerd.
•    Zilveren Kruis Ziezo - € 101,95
•    Univé - € 105,85
•    Bewuzt - € 105,95

Heb je specifieke wensen waar wij jou bij kunnen helpen? Wij helpen jou natuurlijk graag.

Deel dit artikel op:

Geactualiseerd: woensdag 9 november 2022

Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Webredacteur

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 535
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie